KOMENTAR BOJANA ŽIŽOVIĆA

SDP-ovo nadripolitikantstvo

| Autor: Bojan ŽIŽOVIĆ
Bojan Žižović, Igor Belas i Sanja Radolović

Bojan Žižović, Igor Belas i Sanja Radolović


Diletantizam. Još jednom ga iskazuju političke opcije u pulskom Gradskom vijeću. Pohvalno je što su održali zajednički sastanak, ali tu staje sva pozitiva. Jer je nakon njega opet uslijedilo isukivanje noževa i nastavljanje njihovog zabadanja po principu gdje tko stigne. Bilo im je izgleda teško na tom sastanku usuglasiti nekakve zaključke, napisati ih i potpisati pa onda plasirati u javnost. Ne, oni su odlučili još jednom maltretirati javnost svojim farsičnim svađama. A iza svega praznina, vakuum, ništa.

Dakle, koga briga za SDP-ovo nadripolitikantstvo, kvaziprosvjetiteljstvo Nezavisne liste Filipa Zoričića i pseudomoraliziranje Možema? Dosadni su dozlaboga. Razumljivo je da su zauzeli startne pozicije za izgledne izvanredne izbore, ali do tada će nas sve dokrajčiti svojim polupismenim priopćenjima u kojima se pokušavaju obračunati sa svojim do jučer partnerima, danas suparnicima.

SDP je tu u velikoj prednosti nad ostalima. Ta stranka ima povijest suradnje sa sada zakletim neprijateljima. Ako nekoga treba podsjećati - bili su u Puli u koaliciji s IDS-om, a onda im je on odjednom postao gadljiv do te mjere da samo na opsesivnoj kritici prema toj stranci grade svoje politike. Čak i kad im je na repertoaru Možemo! oni spominju IDS. Sada koriste jednu IDS-ovu očitu političku kalkulaciju da ne sudjeluje u rušenju Dušice Radojčić s mjesta predsjednice Gradskog vijeća da bi paradirali s vlastitim teorijama zavjere, na kojima i inače počiva njihovo djelovanje, o tome da se potiho stvara nova većina u Vijeću, čime, prema svemu sudeći, aludiraju da bi IDS i Možemo! mogli uspostaviti neku vrstu suradnje. Time žele u javnosti izazvati zgražanje nad nečime što znaju da realno nije moguće, ali je njima jednostavnije teoretizirati nego se potruditi izaći sa sastanka sa zaključcima koje su svi usuglasili. SDP svakako bolje pliva u zamućenoj vodi, njima jasna situacija nikako ne odgovara, jer samo na optužbama drugih grade svoj politički imidž.

Iako se stječe dojam da su SDP i Nezavisna lista Filipa Zoričića trenutno dobri partneri, to bi se vrlo lako preko noći moglo promijeniti. Jer SDP-ovci se hrane jedino negativnostima i već spomenutim teorijama zavjera. I sam je Zoričić to nedavno osjetio na vlastitoj koži kada je Igor Belas, predsjednik pulskog SDP-a izjavio: "Jedino nam je zanimljivo kako aktivnosti gradonačelnika Zoričića i gradonačelnika Puljka sasvim slučajno koincidiraju s provedenim anketnim istraživanjem koje je provedeno upravo za Pulu i Split." Pritom Belas nije dao nikakvo objašnjenje ni saznanje o rezultatima navodne ankete, već se bavio samo nagađanjem. Kao što to pulski SDP-ovci često čine. Valjda smatraju da jedino tako mogu biti vidljivi i osvojiti pokoji mandat u Gradskom vijeću. Ne zanima ih što time rade štetu ne samo svojim političkim suparnicima nego čitavom gradu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom