PIŠE Jurica Körbler

Filipe Zoričiću, mani se ćorava posla!

Jurica Körbler

Jurica Körbler


Kao što Rijeka ima svoje dosljedno nedosljedne političare, tako Pula ima Filipa Zoričića. Rijeka ima jednog desno-konzervativnog političara koji, naprimjer, kaže da sam može pobijediti pet žena u košarci. Taj riječki desno-konzervativni političar navodno ponosno vjeruje, a radi se o obmani, a ne istini, u šarenu Rijeku. Čak se i bez imalo srama dodvorava LGBT zajednici. U borbi za poziciju riječkog gradonačelnika očito je da će sve učiniti za skupljanje političkih bodova.

S druge strane Učke pulski gimnazijski profesor i ravnatelj Filip Zoričić odnedavno je uvidio da bi svoju popularnost mogao podići ljestvicu više. Da ne kažemo - unovčiti. Valjda zato preko noći zaboravlja, kao dosljedno nedosljedni političar nalik onom riječkom, kako je donedavno razmišljao. Recimo: "Zaboli me 'ko će biti i gradonačelnik i župan i pročelnik i ministar… oni će uvik jest iz duboke teće… i o tome i toj politici neću ni riječi više govoriti…", jedan je od njegovih FB komentara. A onda je Filip izgleda poželio, kao dosljedno nedosljedni političar, omastiti brk i zagnjuriti glavu u duboku teću…

Čini se da je Zoričić jedan od onih "kako vjetar puše". Čas veliča kontroverznog apologeta seksizma i drugih oblika diskriminacije Jordana Petersona, koji tvrdi da sve žene koje se šminkaju za posao seksualno provociraju, čas je veliki humanist i liberal koji se s nostalgijom prisjeća Gotovčevog HSLS-a.

Danas se taj isti Zoričić hvali da je realizirao važne kulturne projekte bez imalo pomoći politike i onih na vlasti, a jučer je zahvaljivao istarskim političarima na pomoći! Pri otvorenju izložbe Anne Frank javno se zahvalio Gradu Puli i Županiji jer - kako sam kaže - "bez vas priče ne bi bilo". Bez njih teško da bi bilo i Filipovog memo muzeja, jer „zločesta gradska politika“ je ta koja je očito podržala njegovu ideju, iznajmila mu prostor za 1 kunu i financijski ga podržala u samom startu.

Zoričićev potpuni izostanak principijelnosti ide i korak dalje. Na trenutke kao da se ruga. Kako nego ruganjem objasniti da je taj veliki štovatelj HSLS-a i Vlade Gotovca, jednog od najsnažnijih kritičara lika i djela Franje Tuđmana, krajem prošle godine pregovarao s HDZ-om oko izlaska na izbore. Pregovarao je sa strankom koja i danas legitimno, jer je to stvar njihovog izbora i vjerovanja, slijedi politiku Franje Tuđmana. I nije problem u HDZ-u nego u Zoričiću koji se izgubio u ovom apsurdu stranačkog i svjetonazorskog vrludanja. Licemjerstva u politici nikad dosta.

Podsjetimo na Zoričićev FB komentar: "Zaboli me 'ko će biti i gradonačelnik i župan i pročelnik i ministar… oni će uvik jest iz duboke teće… i o tome i toj politici neću ni riječi više govorit“. Mani se, Zoričiću, ćorava posla.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini