Piše Ivor Balen

Alan Ford, Smogovci i Spiderman došli su na pulski Forum

Komunalna palača / Ivor Balen

Komunalna palača / Ivor Balen


"Uzevši u obzir važnost javne prijevozne usluge, kao i prijevoza putnika u gradovima i općinama koji gravitiraju gradu Puli, a osobito daljnje održavanje i ulaganje u vozni park trgovačkog društva Pulapromet d. o. o., Skupština društva stajališta je da će iskustvo i znanje imenovanog direktora u području djelatnosti trgovačkog društva Vodovod Pula d. o. o. biti od velike važnosti u narednom razdoblju", pisalo je u dopisu kojim je Grad Pula obavijestio javnost da je za direktora Pulaprometa izabran Tomislav Josipović, a ne Igor Škatar, kojeg je kao najboljeg kandidata ocijenio Nadzorni odbor te pulske tvrtke.

Ispada, dakle, da je Josipović radeći s vodom i kanalizacijom naučio kako prevoziti putnike po gradu i okolici i popravljati autobuse, što može imati smisla jedino ako autobusi rade na vodu. Dakle, ili je riječ o alanfordovskoj zafrkanciji, ili je posrijedi greška.

Srećom, ispalo je ovo drugo i malo kasnije iz Grada je stiglo modificirano priopćenje u kojem se Vodovod više ne spominje. Ok, to smo riješili.

Ali u međuvremenu, odabir Josipovića komentirao je Zoričić, koji je rekao da je on "dovoljno mlad, a iskusan" i da se "dokazao u radu u Nadzornom odboru Herculanee". Dakle, poput Dunje i Mazala iz legendarnih Smogovaca, Josipović je "mali, ali je velik", što je zapravo nevažno s obzirom da ima golemo iskustvo (punih osam mjeseci, jer odabran je krajem rujna) iz gradske firme koja se bavi odvozom smeća!

Po onoj staroj da je narančasta nova crna, a Herculanea novi Vodovod, čini se da se u Gradu Puli u četvrtak ujutro nikako nisu uspjeli dogovoriti što to Josipović zna toliko dobro raditi da je usprkos preporukama NO-a došao na mjesto direktora, pa su bombardirali javnost priopćenjima i izjavama s ruba pameti.

Nama pak ostaje zaključiti da je odgovor na pitanje što Josipović tako dobro zna raditi - ništa. Josipovića je želio Zoričić i stavio ga je, iako je po svim procjenama bio najslabiji kandidat. Jer naime, kao što je pisao Glas Istre, osim NO-a procjenu kandidata je za 32.000 kuna radila i jedna neovisna kuća, koja je također Josipovića stavila na treće mjesto. Ali avaj, Zoričić je izabrao tako kako je izabrao. Finito.

I onda će netko reći da je Glas Istre protiv Filipa Zoričića! Ali s ovakvim postupcima - što drugo da napišemo? Da je Zoričić dosljedan iako je pogazio odabir Nadzornog odbora, i to nakon što je ubirao jeftine poene raspisavši natječaj za članove tog istog NO-a pod parolom da "ništa neće biti kao u vrijeme IDS-a"? I sve to u tjednu u kojem je javnost saznala da je na mjesto ravnatelja Gimnazije lansirao čovjeka koji mu je pomagao u kampanji, i potom slavio pobjedu s njim u Uljaniku.

Ne znam kako je na planetu na kojem Zoričić obitava, ali na ovom našem manji je problem kada netko autokratski vlada, nego kada autokratski vlada, a glumi poštenje.

A to je, složit ćemo se, supermoć gradonačelnika Zoričića. Spiderman hoda po zidu, Superman leti, a Superfilip zna kako uvjeriti ljude da je pošteniji od Pape. Samo je pitanje - do kada?

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of