pIŠE HELENA MOSTARKIĆ GOBBO

Trio RAB, bend kojeg je inspirirao odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav

Arsen Bauk (foto: Edvard ŠUŠAK) / Helena MOSTARKIĆ GOBBO (snimio Milivoj MJOŠEK)

Arsen Bauk (foto: Edvard ŠUŠAK) / Helena MOSTARKIĆ GOBBO (snimio Milivoj MJOŠEK)


I političari su ljudi od krvi i mesa i čine sve što i drugi smrtnici. Dobro, neke stvari vjerojatno više od prosječnog stanovništva, a neke gotovo nikada, ali ipak i oni imaju svoje strahove, boli, želje i preferencije.

Kad smo kod preferencija, s mnogima od njih upoznali su nas brojni domaći političari. Jedni se furaju na rock i alternativu, drugi na Thompsona, treći na društvenim mrežama i u sabornici citiraju Balaševića, Bajagu ili TBF, pa i plešu na techno partyjima.

U zadnje vrijeme najčešće se govorilo, točnije nagađalo, o glazbenom ukusu pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića. Nakon odluke o takozvanim cajkama i u javnost plasirane klasične video-sačekuše na proslavi jednog ugostiteljskog objekta gdje je došao kao gost baš u trenutku kad je „slučajno“ zasviralo ono što je zasviralo, opet je započela slična priča s Mejašima.

I taman kad je netko pomislio da će se Pula zaživjeti uz devizu „Nek' zazvone tambure u transu“, politika je ponovno učinila nešto nevjerojatno i doslovno u Saboru nametnula neki sasvim drugi glazbeni pravac kroz nekolicinu zastupnika. Tako smo, u postprvoaprilskom duhu, ekskluzivno doznali da će u Puli, doduše po prvi put, ali odsad, nadalje i ubuduće, bilo kada i bilo gdje, nastupati Trio RAB.

Riječ je o potencijalnom novom bendu kojeg je, ni manje ni više, inspirirao odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav. Oduzimanje riječi i broj opomena glavne su im teme tekstova. Njihov osebujan vizualni nastup mogao bi se opisati kao poprilično statičan, no i vrlo duhovit, a to je ono što treba ovom napaćenom narodu.

Shvatili su političari oduvijek da je narodu najvažnije dati kruha i igara, ali Trio RAB definitivno je čitavu viziju o vlasti podignuo na jednu sasvim novu, višu razinu.

Vjerujem da ste dosad shvatili da Trio RAB čine SDP-ovci Radolović, Ahmetović i glavni saborski šaljivdžija Bauk. Nakon što se gospodin Arsen solidarizirao s kolegom Grmojom, koji je doživio u Saboru to što je doživio, došao je za saborsku govornicu pustivši pjesmu Jure Stublića „Chicago“, nakon čega su mu se pred govornicom pridružile kolegice Mirela i Sanja.

I kao da glazbena kultura nije dovoljno kažnjena ukidanjem dva školska sata tjedno na jedan, što se planira tobože ispraviti eksperimentom cjelodnevne nastave, Trio RAB izbačen je sa sjednice, a prethodno kažnjen s čak četiri opomene. Što reći? Saborski glazbeni ukus je definitivno zakazao.

Nema sumnje da će Sanja Radolović sada direktno preko veze, jer Pula je njezin grad, izmamiti nastupe Tria RAB na bilo kojoj lokaciji i u bilo kojem željenom terminu. I Bauk ovdje ima dobar prolaz nakon intervjua u Glasu Istre, za koji je sumnjao da će ga itko čitati. Duhovit i skroman!

Za početak, trebalo bi im osigurati snimanje singlova u Rojcu, a kasnije su im otvorena i vrata Arene. Prvi album mogao bi im se zvati „Šutnja je zlato“. Vjerujem da ni legendarni Stublić ne bi imao ništa protiv. Iskreno, toliko bi me veselio taj nastup da bih volontirala kao back vokal.


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of