Otvorenje u petak

Milo Manara otvara 29. Sa(n)jam knjige u Istri

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Milo Manara, jedan od najvećih autora stripa današnjice otvorit će ovogodišnji, 29. Sa(n)jam knjige u Istri u petak točno u podne u Domu hrvatskih branitelja.

Na otvorenju u režiji Matije Ferlina nastupit će glazbenik Marco Quarantotto, sekstet Branka Sterpina uz prigodne govore izaslanice Ministarstva kulture i medija, istarskog župana Borisa Miletića i pulskog gradonačelnika Filipa Zoričića, kazala je direktorica Sa(n)jma knjige u Istri Magdalena Vodopija ističući da će čitav vikend otvorenja biti u znaku sjajnih programa, uz predstavljanje djela Mila Manare, otvorenja njegove izložbe u Svetim srcima te program Doručak s autorom, gdje će također gostovati.

Bit će predstavljena i posthumno objavljena knjiga profesora emeritusa Miroslava Bertoše, koji je nedavno preminuo, a njemu je ovogodišnji Sa(n)jam posvećen.

Na konferenciji za novinare osim Magdalene Vodopija, direktorice manifestacije Sa(n)jam knjige u Istri, o ovoj su manifestaciji govorili Lara Osman Grganja, voditeljica prodaje Sa(n)jam knjige u Istri, Vladimir Torbica, pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije, Emina Popović Sterpin, pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule, Nives Pelko Mrvčić, direktorica Regionalnog centra Sjeverni Jadran Zagrebačke banke u ime generalnog pokrovitelja Sajma te Reuel Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group, glavnog sponzora Sajma.

Magdalena Vodopija je pohvalila ekipu Sajma, "od Slavice Ćurković, glavne producentice Sajma, tu je dizajner Matko Plovanić autor ovogodišnjeg vizualnog identiteta Sajma, Mauricio Ferlin, osmislio je ime i dizajnirao plakat Histrokozmosa, s nama su Tanja Draškić Savić, fotografkinja, Tereza Pulja, suosnivačica Sajma, Dean Pavletić-Tone, naš dugogodišnji tonac, Vibor Juhas, autor video-spota sajma. Tu su i naši novi suradnici Boran Kalčić, inicijator Histrokozmosa i Bojana Ćustić Juraga, PR-sajma.

Ono što me posebno oduševljava je mlada generacija: 29-godišnja Lara Osman Grganja, voditeljica prodaje, koja uz svoje asistente Igora Zenzerovića i Denisa Brandeisa Fialu, vodi skupinu od 35 studenata koji grade Sajam. Tu su Nicol Rodić, izvršna producentica, Ana Bačić, koordinatorica programa, Doris Blašković, voditeljica Ureda za goste, Helena Vodopija zadužena za Odnose s javnošću i kreatorica nove web-stranice Sajma, Tea Vujić, koordinatorica ureda, Matija Šćulac, naš fotograf. Imala sam čast vodit ovu ekipu i osjećam da dolaze nasljednici koji će voditi Sajam u budućnosti".

Pročelnik Torbica istaknuo je da se ove godine obilježava 30 godina Istarske županije, a Sa(n)jam je tek godinu dana mlađi te uvijek donosi program iznimno visoke kvalitete, a da je program fantastičan, kazala je i Emina Popović Sterpin, "jer donosi puno sjajnih događanja i divnih izložbi".

Lara Osman Grganja spomenula je da će ove godine svoja djela izložiti 300 izdavača, te da će biti bogata ponuda stripova, naslova na talijanskom jeziku, Histrokozmos u znaku većih i manjih istarskih nakladnika, potom programi posvećeni Franku Lukežu, oni vinski…

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter