novi datumi

"Čitač ljudi" dolazi u Kanfanar, Fažanu, Rovinj i Pulu

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Promo)

(Promo)


Istarska turneja predstave »Čitač ljudi« u režiji Roberta Raponje i izvedbi glumca Gabrijela Perića nastavlja se u Kanfanaru u nedjelju, 25. veljače u 19 sati u Domu mladih. Dok je početkom ovog mjeseca predstavu iz produkcije baljanskog Teatra Fort Forno vidjela publika u Premanturi, Vodnjanu, Žminju, Puli, Krnici, Raklju i Višnjanu, od 25. veljače do 1. ožujka predstava će igrati u Kanfanaru, Fažani, Rovinju i Puli. U utorak, 27. veljače u 19 sati predstava je na programu u Fažani te igra u Multimedijalnom centru. U četvrtak, 29. veljače »Čitač ljudi« gostuje u Rovinju u Kazalištu »Antonio Gandusio« s početkom u 20 sati, a u petak, 1. ožujka u 12 sati zakazana je izvedba na engleskom jeziku na pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile.

»Čitač ljudi« autorski je projekt uspješnog mladog glumca iz Osijeka Gabrijela Perića i renomiranog redatelja, kazališnog pedagoga i sveučilišnog profesora Roberta Raponje, a koji su i autori teksta predstave. U autorskom timu projekta su i dramaturginja Tatjana Šuput Raponja, Ria Trdin, koja potpisuje likovnost, i Željka Flegar, autorica prilagodbe na engleski jezik, a to je ujedno i njen mentorski rad. Predstava, naime, ima dvije verzije – hrvatsku i englesku (»The Reader of People«), a u obje igra Gabrijel Perić.

Riječ je o duhovitoj, interaktivnoj monodrami koja donosi jednosatno kazališno putovanje u intimu autora projekta te svjedoči o terapijskom učinku umjetničkog izričaja. Mladi glumac u ulozi Lucijana Svedružića sam je na sceni s minimalnom scenografijom. No, od početka do kraja drži pažnju publike s kojom dijeli svoju priču. Osim što je vrlo blizak sa svojom publikom, on je i iznimno iskren. Jer, gluma je i iskrenost, kaže Lucijan Svedružić, koji na sceni prolazi svoj životni put od tek rođene bebe do glumca, vođen premisom da je gluma neprestano traženje«.

Gabrijel Perić, rođen je 1995. godine u Osijeku. Diplomirao je 2019. Kazališnu umjetnost; smjer: Gluma i lutkarstvo na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Polaznik je brojnih stručnih radionica pod vodstvom domaćih i inozemnih umjetnika. Iako mladi umjetnik, Gabrijel Perić u svoj je umjetnički životopis kao lutkar, glumac, redatelj i autor kazališnih tekstova upisao sudjelovanje u tridesetak kazališnih projekta.

U produkciji Teatra Fort Forno do sada su nastale brojne predstave, a istarskoj publici posebno su poznate ambijentalne predstave: »Istarske priče« i »Sanjari budućnosti« Borisa Senkera u režiji Roberta Raponje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum