Nikada nije (pre)kasno za otkriti stvaralačku crtu

FOTOGALERIJA / Otvorena izložba slikarskih i kiparskih radova Udruge studio More

| Autor: Vanesa Begić


U foajeu kina Valli pred iznimno brojnom publikom otvorena je izložba polaznika Udruge studio More koji su predstavili svojim slikarskim i kiparskim radovima.

Slikarski radovi nastali su tijekom jednodnevnih radionica pod vodstvom Sanje Simeunović Bajec koje su se održavale povremeno tijekom zadnje dvije godine, a na svakoj radionici bilo je govora o nekom slikarskom elementu, od perspektive, volumena, boje, što su potom polaznici dovršavali kući.

Kiparski su radovi nastali zadnje dvije godine na radionici pod vodstvom Marka Človeka, koja se održavala jednom tjedno za dvije grupe.

- Radili smo u raznim kiparskim tehnikama, od dekorativnih do primijenjenih kiparskih ostvarenja, modeliranja, 2D i 3D portreta, oslikavanje, glazure u boji, kazao je Človek ističući da se cijelo vrijeme stvaralo u vrlo lijepoj i kreativnoj atmosferi i dobrom raspoloženju.

U slikarskim tehnikama predstavile su se Aneta Andrašević, Ljiljana Petrov, Diana Berak, Ingrid Perdec Stamenković, Marijeta Matijaš i Morena Bernaca.

Kiparskim su se ostvarenjima predstavili: Aneta Andrašević, Anika Derocchi, Boba Bilić Mionić, Deana Lizzul, Emili Pavić, Gordana Percan, Ingrid Perdec Stamenković, Ivana Jurišić, Iva Finderle, Jasminka Finderle Salopek, Myra Rivera, Mina Gavočanov, Marijana Babić, Rozelito Radešić, Sandra Bastjančić, Suzana Borzić, Tine Finderle i Vedrana Glavaš Ramić.

- Vrlo su poticajne i kreativne te radionice, daju priliku za izražavanje na najbolji mogući način, a Sanja Simeunović Bajec je izvrsna voditeljica, kazala je Diana, jedna od polaznica.

- Bit je da svatko dođe na radionicu da bi kvalitetno proveo vrijeme i ponovo probudio talent koji čuči u njemu. To može biti vrlo kreativno i poticajno, nikada nije kasno za otkriti talent i umjetničku crtu, kazala je Simeunović Bajec.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini