sutra

Ovogodišnja Noć muzeja u Gospiću bit će u znaku projekcije dokumentarnih filmova

| Autor: Marin SMOLČIĆ
(Foto Marin Smolčić)

(Foto Marin Smolčić)


Bliži nam se 19. Noć muzeja koja će se održati u petak, 26. siječnja. Muzej Like Gospić pripremio je pomalo "zvjezdani program" nazvan "Filmska noć u Noći muzeja, Program će se realizirati na dvije lokacije, u Gospiću i Memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu. Program započinje u 18 sati, a moći ćemo uživati u projekcijama dva filma – dokumentarni film "Tower for the People – Tesla’s Dream at Wardenclyffe Continues" redatelja Josepha Sikorskog u Memorijalnom centru u 18.30 sati i hrvatski film "Illyricvm" redatelja Simona Bogojevića Naratha u kinu Korzo s početkom u 20 sati.

Priču o Teslinom laboratoriju i tornju na Long Islandu i genijevoj želji da čovječanstvu podari bežični prijenos, saznajmo iz izložbe Josipe Starčević Prpić, a u predavanju u 22 sata, redatelja Simona Bogojevića Naratha i stručnog savjetnika za ilirsko oružje i nošnju, dr.sc. Ivana Drnića, otkrit ćemo sve detalje koji su se zbivali na filmskom setu iza kamere. Predavanje će se održati u Malom salonu Muzeja uz izloženi dio odabrane filmske kostimografije koja prati zbivanja prije više od 2000 godina.

U realizaciji ovog programa pomogli su vanjski suradnici, redatelji Joseph Sikorski i Simon Bogojević Narath, producentica Ankica Jurić Tilić iz produkcijske kuće Kinorama, kao i Gospićanin Toni Zdunić iz tvrtke Meridian Arts o koji je zaslužan za prijevod i titl filma o Teslinom tornju. Stručna vodstva u Muzeju Like Gospić i Memorijalnom Centru "Nikola Tesla" Smiljan, planirana su za 18.30 i 20 sati.

Ulaz je za sve događaje u Noći muzeja besplatan. Iz Muzeja Like Gospić poručuju kako se raduju zajedničkom druženju pod zvjezdanim nebom u "Filmskoj noći u Noći muzeja".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater