u galeriji novo

Otvorena izložba GIF animacije i digitalne fotografije

| Autor: Glas Istre
(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


Otvorenje putujuće izložbe GIF animacije i digitalne fotografije izrađene u sklopu projekta ”U istom filmu - korak dalje” udruge Metamedij održano je u danas u pulskoj galeriji Novo. 

U sklopu projekta održane su kreativne radionice fotografije i animacije, prilagođene ciljanoj skupini te su nastali radovi polaznika dio postava putujuće izložbe diljem Istre i u Zaboku.

Radionicu GIF animacije vodile su Franka Tretinjak i Dina Milovčić, dok je radionicu digitalne fotografije vodio Ivan Idžojtić.

Okupljene je na otvaranju pozdravila Marijeta Bradić, voditeljica galerije Novo koja je kazala da se radi o trećoj izložbi koja se održava u ovom novom galerijskom prostoru.
- Vrlo mi je drago što je ovo jedna od prvih izložbi koje se održavaju u našoj galeriji. Nadam se da će i druge izložbe biti inkluzivne te da će biti otvorene i pristupačne svima. Isto tako nadam se da ćemo se nastaviti družiti u ovakvom broju i idućih godina, kazala je Bradić i predala riječ Marinu Jurcanu iz udruge Metamedij.

On je pozdravio sve uključene u projekt U istom filmu – korak dalje i dodao da se ovaj
hvalevrijedan projekt bliži kraju.

- Ovo je naš zadnji javni događaj prije senzorne projekcije koja će biti održana u kinu Valli.
Projekt će se nastaviti u nekom drugom obliku pa ćemo zasigurno nastaviti i sa senzornim
projekcijama i s radionicama.

Nataša Šimunov je pozvala sve okupljene da dođu na senzornu projekciju u Kino Valli koja će biti održana u petak u 11 sati.

- Ovaj put ćemo pogledati kolaž kratkometražnih filmova o jednom simpatičnom animiranom liku koji se zove Koya i koji se susreće s nestašnim predmetima pa ćemo se puno i smijati. Ulaz je besplatan, a sigurna sam da će se puno vas odazvati jer je posjećenost senzornih projekcija uvijek dobra, kazala je Šimunov.

Vanja Marković iz Škole za odgoj i obrazovanje Pula je kazala da joj je drago što su na
otvorenje izložbe došli srednjoškolci iz te škole.

Dina Milovčić je kazala da su polaznici u sklopu radionice kroz dva dana pisali priče te izradili kolaže koje su potom animirali u GIF-ove. Ona je zajedno s Frankom Tretinjak vodila radionice u Puli i Krapinskim Toplicama dok je Ivan Idžojtić vodio radionicu digitalne fotografije u Čakovcu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of