PRVA IZJAVA

ZORIČIĆ: Nakon srušene tvrđave želimo graditi novi dom i novu kuću za sve 

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Filip Zoričić u Klubu Uljanik (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)

Filip Zoričić u Klubu Uljanik (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)


Filip Zoričić novi je pulski gradonačelnik! U drugom krugu lokalnih izbora pobijedio je IDS-ovu kandidatkinju Elenu Puh Bleci. Nevjerojatna je atmosfera večeras vladala u stožeru u Rock Klubu Uljanik gdje su se okupili simpatizeri i članovi Nezavisne liste Filipa Zoričića. Odmah nakon prvih službenih rezultata, Zoričić je izjavio da je ovo veliki dan i povijesni trenutak za Pulu.

"Nije bilo lako, bilo je huškanja, podmetanja sa svih strana, ali građani su prepoznali iskrenost, neizmjernu volju i ljubav prema ovom gradu. Građani su osjetili hrabrost, slobodu i očekujem da ćemo s partnerima već kroz dan ili dva, da se simbolično izrazim, graditi jednu novu kuću. Kuću s crvenim krovovima, žutim fasadama i zelenom okućnicom. Nakon srušene tvrđave, želimo graditi novi dom i novu kuću za sve građane", izjavio je Zoričić.

Smiren i nimalo euforičan, Zoričić je svoju veliku pobjedu slavio u društvu prijatelja, simpatizera i članova liste.  

- Ovo je pobjeda svih građana Pule koji su toliko dugo iščekivali korijenite promjene u ovom gradu koji je već odavno prestao biti grad. Hvala svima koji su vjerovali u mene i moj tim, neću vam to nikad zaboraviti, kazao je Zoričić i dodao:

- Unatoč komentarima da netko tko nije iz Pule ne smije i ne može voditi Pulu, birači su ipak pokazali da poštuju i žive multikulturnu Pulu i vjeruju ljudima koji žive to što govore, rekao je Zoričić. Kao prvi potez najavio je formiranje većine u Gradskom vijeću.

- To će biti SDP i Možemo! Okupit ću svoj menadžerski tim i onda obaviti prve razgovore s ravnateljima ustanova i direktorima trgovačkih društava i pročelnicima te vidjeti kakvo je stanje u Gradu. Vjerovao sam u pobjedu od samog početka, jer inače ne bi ni ulazili u cijelu ovu priču. Naravno da smo i dijelom iznenađeni, jer ipak mijenjamo vlast koja je predugo vladala Pulom i 30 godina Istrom, rekao je Zoričić.      

Istaknuo je da građani mogu očekivati novi duh i kisik, jer će Pula napokon početi disati.

- Apsolutno sve što ćemo raditi bit će transparentno i građani će u svakom trenutku znati što radi gradska uprava. Naša vrata će građanima uvijek biti otvorena. Neće više biti neće skrivenih interesa, lobiranja, klijentelističkih odnosa, veza i vezica. To ćemo iskorijeniti! Prihvatit ćemo svaku konstruktivnu kritiku i pokušati promijeniti način komunikacije i odnosa gradske uprave prema javnosti koja je dosad bila zatvorena. Bit ćemo dio građama, obilazit ćemo mjesne odobre i Puli vratiti identitet grada, dignuti je iz letargije u koju je utonula. Nikom ne zamjeram na podmetanjima, opraštam i vjerujem da samo radom i s dobrim timom možemo i želimo ići naprijed, rekao je Zoričić.

Atmosfera se s prvim službenim rezultatima zahuktala, a zapaljene su i baklje. Zoričić se sa svojim pobjedničkim timom popeo na binu, a Uljanikom se spontano orila pjesma "Bonamenat d.o.o", kao kritika na dosadašnja zapošljavanja sa stranačkim iskaznicama.

-Telefoni mi ne prestaju zvoniti. Znam da je ovo povijesni trenutak i da sam dio povijesti. Želim slobodu, to je ključna riječ. Gotovčeva sloboda me gura naprijed. Ne želim nikakve ručkove, kombinacije, pozive na večere i dogovaranja, nikakve zakulisne kombinacije. Moramo živjeti normalno u ovom gradu, svatko ima apsolutno pravo izreći svoje mišljenje. Želim slobodu medija i neovisno novinarstvo, jer upravo je to ključna stvar da bi cjelokupno društvo moglo normalno funkcionirati. Želim slobodu pojedinca i novinara, kazao je Zoričić.

Razgovarali smo i s budućom dogradonačelnicom dr. Ivonom Močinić.

- Prvo bih se htjela zahvaliti svim građankama i građanima Pule koji su izašli na ove izbore i iskazali povjerenje i dali glas za promjene. Hvala svima od srca. Ovo je nevjerojatan uspjeh za sve nas koji smo vjerovali u Filipa. Ovim započinjemo jednu lijepu novu priču o našem gradu. Kampanja je bila prljava i nije nam bilo lako, ali izgurali smo i pretrpjeli sve napade, a što je najvažnije građani su vjerovali u nas. Građani su prepoznali iskrenost i ljubav prema Puli, izjavila je Močinić.

Pobjedu je komentirala i Ivana Mohorović s liste Filipa Zoričića koja je ušla u Gradsko vijeće.

- Očekivali smo pobjedu. Uz sve opstrukcije, podmetanja i prljavu kampanju koju je protiv nas vodio IDS, ljudi su prepoznali da govorimo istinu. Napravili smo veliku stvar. Pula je izabrala promjene, i pokazala zube stranačkom umrežavanju, klijentelizmu i nepotizmu. Svjesni smo kolika je odgovornost sada pred nama, ali mi smo spremni. Ne bojimo se ničeg što je pred nama i krećemo raditi za ovaj grad i građane. Pula je grad koji volimo i počinjemo ga svi zajedno mijenjati, kazala je Ivana Mohorović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini