NOVA GRADONAČELNICA PAZINA

SUZANA JAŠIĆ (MOŽEMO!): Svi imaju pravo na dobar život u Pazinu

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Suzana Jašić

Suzana Jašić


U drugom krugu lokalnih izbora u Gradu Pazinu pobijedila je Suzana Jašić iz Možemo! koja je nadoknadila prednost veću od 10 posto koju je dugogodišnji gradonačelnik Renato Krulčić (IDS-HSU-HNS) imao u prvom krugu. Jašić je u konačnici dobila 1.812, a Krulčić 1.657 glasova.

- Zahvaljujem se svima. Ovo je zajednička pobjeda. Odnosit ću se prema svima biračima jednako, i prema mojim glasačima i onima koji to nisu. Svi imaju pravo na dobar život u Pazinu, makar se ne slagali u nekim stvarima. Večeras slavimo, a sutra idemo dalje prema cilju, a to je bolji život za sve nas, kazala je izborna pobjednica Suzana Jašić.

Kazala nam je da joj je već čestitao na pobjedi dosadašnji gradonačelnik Renato Krulčić kojem je zahvalna na lijepim riječima, ali i novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, kao i novi splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

- Čestitam na izbornoj pobjedi Suzani Jašić i Draganu Družeti. Zahvaljujem se svim biračima koji su izašli na biralište i koji su nam dali povjerenje. Trudili smo se biti konstruktivni, pozitivni i nuditi kvalitetna rješenja, a sve za dobrobit našeg Pazina. Očekuje nas konstruktivan rad i suradnja kroz Gradsko vijeće, i nadam se da nam je svima zajednički cilj - što bolji Pazin, kazao je Renato Krulčić.

Zanimljivo je i u pazinskom Gradskom vijeću. Šest vijećnika dobila je koalicija IDS-HSU-HNS koja je osvojila 39,8 posto (1.345 glasova) odnosno 6 vijećnika, a Možemo! je dobilo 32,8 posto (1.109 glasova) odnosno 4 vijećnika. Po jednog vijećnika dobili su SDP (9,9 posto odnosno 335 glasova), kandidacijska lista Željka Mraka (9,3 posto odnosno 314 glasova), te HDZ (8 posto odnosno 272 glasova). To znači da u 13-članom Gradskom vijeću nitko nema većinu, a pokušat će je postizbornom koalicijom, ili suradnjom kako to sada političari vole kazati, ostvariti prije svega relativni pobjednik IDS kojem treba jedan vijećnik, ali i Možemo! koji bi u tom slučaju trebao okupiti sva tri pojedinačna vijećnika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater