tijesna izborna utrka

NOVI ISTARSKI ŽUPAN BORIS MILETIĆ: Bit ću župan koji spaja, koji povezuje, te kao i do sada svim srcem borit ću se 100 posto za Istru

Imamo većinu u Županijskoj skupštini što će omogućiti normalno funkcioniranje županije, ali, kažem još jednom, itekako ćemo detaljno analizirati rezultate ovih izbora, nakon čega će stranačka tijela donijeti svoje zaključke, kazao je Miletić koji je dobio 26.305 glasova, a njegov protukandidat, SDP-ov Danijel Ferić 26.251 glas istarskih birača

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Boris Miletić (Snimio Milivoj Mijošek)

Boris Miletić (Snimio Milivoj Mijošek)


- Još jedni regionalni i lokalni izbori u našoj zemlji su dovršeni i u samome startu koristim priliku zahvaliti građanima koje su na njih izišli i čestitati svim novoizabranim gradonačelnicima, načelnicima kao i mom protukandidatu na ostvarenom rezultatu. Građani su rekli svoje. Ja ću svoj mandat predsjednika stranke staviti na raspolaganje predsjedništvu IDS-a, analizirati ćemo detaljno i prvi i drugi krug lokalnih izbora. Međutim, kampanja je završila, na nama je sada da krenemo raditi i krenuti rješavati životne probleme naših sugrađana. Definitivno, bit ću župan koji spaja, koji povezuje, te kao i dosada svim srcem borit ću se 100 posto za Istru, kazao je predsjednik IDS-a i novi istarski župan Boris Miletić komentirajući rezultata drugog kruga lokalnih izbora.

Tijesna pobjeda

Bila je to gorka i tijesna pobjeda jer Miletić koji je u utrku ušao kao izraziti favorit na koncu je strepio do prebrojavanja posljednjih glasova na zadnjem biračkom mjestu u Gračišću, te na koncu „slavio“ s izuzetno tijesnom razlikom. Slavio, naravno, pod navodnim znakovima jer u IDS-u sinoć nije bilo ni najmanje razloga za slavlje, a već od prvih naznaka potopa gotovo svih kandidata koje su imali u drugom krugu s hodnika središnjice stranke nestali su osmjesi, kao i bilo kakvi komentari. Ta "šutnja" prekinuta je u 21:30 izlaskom pred novinare na čija pitanja novom županu nije bilo nimalo jednostavno ponuditi konkretne odgovore.

Na konstataciju novinara da je stranka doživjela popriličan potop u ovom izbornom krugu Miletić je ponovio da su "građani rekli svoje", te potražio kakav takav alibi u činjenici da su brojni stranački kandidati u prvom krugu ostvarili dobar rezultat.

Boris Miletić jučer je dobio 26.305 glasova, a njegov protukandidat, SDP-ov Danijel Ferić 26.251 glas istarskih birača.

- Imamo većinu u Županijskoj skupštini što će omogućiti normalno funkcioniranje županije, ali, kažem još jednom, itekako ćemo detaljno analizirati rezultate ovih izbora, nakon čega će stranačka tijela donijeti svoje zaključke, kazao je Miletić.

On, međutim, ne smatra da ovakvi rezultati predstavljaju „kraj dominacije IDS-a“ u Istri jer, kako kaže, „IDS uživa povjerenje većine građana Istarske županije, što je dokazano kako u prvom, tako i u drugom krugu“.

Poraz u Puli

- Sigurno da smo kao stranka već dugi niz godina u prilici upravljati najrazvijenijom hrvatskom regijom i sigurno da svi skupa iz svakih izbora, pa tako i iz ovih, moramo izvući određene pouke, kazao je Miletić. Istovremeno je izbjegao komentirati činjenicu da je na ovim personaliziranim izborima daleko od rezultata koje je stranačka lista za Županijsku skupštinu polučila u prvom krugu izbora u istarskim gradovima i općinama kao i da je u Puli, kojom je upravljao 15 godina, teško poražen od svog protukandidata Danijela Ferića.

- Pa čestitao sam mom protukandidatu, kao i svim kolegama koji su postali gradonačelnici i načelnici istarskih gradova i općina. I kažem još jednom. Treba napraviti detaljnije analize i izvući pouke, zaključio je Boris Miletić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater