BUZET

NA SJEVERU PUŠU NOVI VJETROVI: Damir Kajin nudi koaliciju Nezavisnoj listi Deana Prodana

Nema prevare. Tko u drugom krugu dobije izbore za gradonačelnika, taj će obnašati funkciju gradonačelnika, a druga lista daje predsjednika vijeća. Mislim da nema poštenije ponude, poručio je kandidat za gradonačelnika Buzeta Damir Kajin kojem je u drugom izbornom krugu protukandidat nezavisni Dean Prodan

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Damir Kajin (Snimio Milivoj Mijošek)

Damir Kajin (Snimio Milivoj Mijošek)


"Želim jasno ponuditi koaliciju za Gradsko vijeće Nezavisnoj listi Deana Prodana. Na izborima za gradonačelnika IDS je u prvom krugu dobio 26 posto, Prodan 32 posto, a ja 39 posto. Ovaj rezultat obvezuje, i mi se moramo što prije naći. Građani su jasno rekli što očekuju u Buzetu - novi početak! Nema prevare. Tko u drugom krugu dobije izbore za gradonačelnika, taj će obnašati funkciju gradonačelnika, a druga lista daje predsjednika vijeća. Mislim da nema poštenije ponude", poručio je na konferenciji za novinare kandidat za gradonačelnika Buzeta Damir Kajin koji je na izbore izišao kao nezavisni na listi SDP-a.

Bez poigravanja s ljudima

Osvrnuo se potom na mini lokalnu reformu. Rekao je da je zakon po njemu apsurdan, ali valja ga poštivati, te naglasio da gradovi s manje od deset tisuća stanovnika nemaju zamjenika gradonačelnika osim ako, poput Pazina, nisu središta županija i ako nemaju zagarantirane manjinske kvote.

- Znači, niz poslova morat će se delegirati i na predsjednika Gradskog vijeća koji ima drugi najsnažniji legitimitet, kao što ćemo dodatno osnažiti autonomiju pročelnika. Jasno i nedvosmisleno želim poručiti da mene nitko neće ucjenjivati, a još manje pokušati korumpirati - jer da su mogli, to bi već bili učinili. Nema trgovine ispod stola s nikim. Sve što imam za reći ja ću to javno učiniti jer sam tako naučio. Bit ću gradonačelnik svih građana Buzeta, a ne samo svojih istomišljenika, ali nema poigravanja s ljudima u javnim sustavima. Ti ljudi žive od svojih plaća, imaju svoje obitelji, oni zaslužuju respekt, povjerenje, nadasve sigurnost i tu sigurnost će u meni i dobiti. Svi su, s druge strane, to mora javnost isto tako znati, zaštićeni radnim zakonodavstvom. Za Buzet samo zajedno možemo uspjeti, poručio je Kajin te nastavio da je posao gradonačelnika najnezahvalniji posao u Buzetu jer - za sve je kriv, za ništa zaslužan, ali za sve i odgovoran. Rekao je također da ne misli raditi za plaću već za neki paušal, te istaknuo da je u ovom trenutku najvažnije da je Buzet postao simbol cijele Istre pa i šire. Ako Buzet može, mogu i drugi u Istri.

- U dva dana otvorio se jedan silan medijski prostor i nije samo Kajin "in" već je i Buzet ponovo "in". I to govori da možemo do svakoga u Hrvatskoj za dobrobit Buzeta, a time i Istre. Ne nudim ni krv, ni suze, ali znoj da. Laž je i to da se ništa nije radilo. Da se moglo više - zasigurno je. Da bi se nešto pokrenulo treba i vremena i poštivanja procedure. U suprotnom se zna koje su sankcije. Naš izvorni proračun je 35 milijuna kuna. Stoga želim pozvati sve prijatelje Buzeta, od Akrapoviča, koji sigurno neće ovdje raditi auspuhe, ali može reći koju lijepu riječ za Buzet do Valtera Flega, bivših gradonačelnika do zastupnika iz Buzeta, vlasnike tvrtki, sportske djelatnike i turističke radnike, vijećnike, članove mjesnih odbora da shodno mogućnostima ponudimo razvoj za tri, pet, deset godina i svi stanemo iza toga, naglasio je Kajin.

Povezivanje s Koprom i Rijekom

Prioritet je, ponovio je, zadržati mlade u Buzetu, otvoriti se prema Rijeci i ponovo prema Kopru kojima prirodno gravitira.

- Sutra kad bude gotov Ipsilon i kad do Rijeke bude trebalo pola sata, naša će djeca tamo raditi, jer Buzet neće moći svima osigurati visokokvalificirane poslove u nadgradnji ili slično. Ali ovdje mogu živjeti, sa svojima na svome, i ono što je isto tako za vjerovati, da ćemo iz Rijeke i Kopra privući kapital u nove zone. Uvjeren sam u pobjedu, u novi iskorak, ne bojim se ni izazova, osobno nemam što izgubiti i očekujem fer utakmicu, poručio je kandidat za gradonačelnika Buzeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of