posljednja konferencija pred izbore

Filip Zoričić dao javnu potporu kandidatu za istarskog župana Danijelu Feriću

Što se tiče sporazuma od strane platforme Možemo!, naravno da nam je drago da su odškrinuli vrata i da se vidi da možemo surađivati, siguran sam da ćemo mi formirati većinu nakon ovih izbora 30. svibnja, kazao je Filip Zoričić

| Autor: Roberto RAUCH
Filip Zoričić (Snimio Duško Marušić Čiči)

Filip Zoričić (Snimio Duško Marušić Čiči)


"Iskoristit ćemo ovu tiskovnu konferenciju da se zahvalimo na podršci svih građana koja kulminira iz dana u dan, sa sve više poziva i poruka potpore, kako kolegicama i kolegama, tako i meni. Građane pozivam da nastave biti hrabri i da izađu na izbore u nedjelju, velika izlaznost pokazuje da živimo u demokraciji, da imamo slobodu birati i da je promjena nešto što je redovno u društvu.

Zahvaljujem se i vama medijima na objektivnosti, suradnji, na tome da ste bili redovni na našim izvještavanjima i demokratskom praćenju svih ovih procesa. Želimo da ovo bude grad svih građana, želim biti gradonačelnik svih sugrađanki i sugrađana, želim da ovaj Forum i gradska palača budu dnevni boravak. Nismo dio nikakvih lobija i ničijih interesa, živimo jednim slobodarskim životom kakvim i zaslužuje grad star tisućama godina", kazao je Filip Zoričić na posljednjoj konferenciji za novinare pred nedjeljne izbore, u kojima će se suprotstaviti IDS-ovoj Eleni Puh Belci u izboru za pulskog gradonačelnika ili gradonačelnicu.

Na izborima za istarskog župana, Zoričić i njegova lista dali su javnu podršku kandidatu SDP-a Danijelu Feriću.

- Ovim smo se putem odlučili dati javnu potporu Danijelu Feriću, SDP-ovom kandidatu u drugom krugu, i zahvaljujemo se i na otvorenoj potpori kolegice Sanje Radolović. Što se tiče sporazuma od strane platforme Možemo!, naravno da nam je drago da su odškrinuli vrata i da se vidi da možemo surađivati, siguran sam da ćemo mi formirati većinu nakon ovih izbora 30. svibnja, kazao je Zoričić te se osvrnuo i na jučerašnje sučeljavanje, istaknuvši korektnost svoje protukandidatkinje.

O osvrtu na cijelu predizbornu kampanju, Zoričić je još jednom istaknuo da ju Nezavisna lista nije vodila na prljav način.

- Nismo nikog vrijeđali. Politika je časna, nastala je u staroj Grčkoj u nadi da jedna Periklova demokracija zaista može mijenjati stvari, da je narod taj koji može birati i mijenjati stvari. Međutim, kada s druge strane imate sustave koji su usidreni i koji su tu tridesetak godina, stvari se mijenjaju.

Njima je lijepo dok se ne pojave ljudi koji misle svojom glavom, što se sada i dogodilo. Napadi kao napadi su išli ispod pojasa, idemo dalje na način da čekamo nedjeljne izbore. Oni su, kako bi rekla kolegica Puh Belci, referendumski, no nama nisu. Izbori su to za Pulu koja pripada svim građanima, a ne, kako kaže kolegica Puh Belci, samo "naša", rekao je Zoričić.

Upitan je i o istupu četvero novinara Glasa Istre, na što je kazao da je "zadivljen hrabrošću tih ljudi".

- To danas nije lako, i upravo ta hrabrost je ono što je potrebno našem današnjem društvu jer smo učmali i bojimo se. Ja se sjećam napada na Vladu Gotovca, upravo ovdje, na pulskom Forumu, koji je također govorio o hrabrosti. Pula očito i dalje ima hrabre ljude koji mogu progovarati, samo se mora dogoditi taj povijesni trenutak koji se sad i događa, zaključio je Zoričić.

Na upit novinara o kasnijoj press konferenciji IDS-a povodom incidenta u kojem je navodno došlo do sukoba oko jednog izvješenog transparenta koji je Zoričiću pružao podršku, kazao je da za sad nema konkretnijih informacija, a do rupe u komunikaciji došlo je i zbog toga što je novinarka napomenula da se sukob dogodio u centru Pule, dok je iz izvora saznao da se ipak radi o Velom Vrhu.

<![if !supportEmptyParas]> <![endif]>

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater