RAZLIKA 54 GLASA

DANIJEL FERIĆ I VILI BASSANESSE JUTROS GOVORILI O PRIGOVORIMA NA IZBORE: "Iako sam nominalno gubitnik, dolaze nam nepravilnosti s terena na koje ćemo zasigurno reagirati"

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Vili Bassanesse i Danijel Ferić

Vili Bassanesse i Danijel Ferić


Jutro nakon drugog kruga lokalnih izbora, SDP-ov kandidat za istarskog župana Danijel Ferić i predsjednik SDP-a te gradonačelnik Umaga Vili Bassanese objasnili su što namjeravaju poduzeti u vezi navodnih izbornih nepravilnosti. Pritom su iskazali i svoje veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima u čitavoj Istri.

- Ovo je jedinstvena situacija, iako sam nominalno gubitnik, dolaze nam nepravilnosti s terena na koje ćemo zasigurno reagirati. Unatoč razlici od 54 glasa, moje srce je zaista puno. Podrške stižu sa svih strana. Jučer su Istrijani i Istrijanke pokazali da žele jednu drugačiju, moderniju i fer Istru jednakih šansi za sve. Posebno me veseli pobjeda u mojoj Puli gdje sam svog protukandidata pobijedio za oko tri i pol tisuće glasova razlike, i to govori o samom kandidatu i njegovoj 15-godišnjoj devastirajućoj politici u Gradu Puli. Od početnih 41 gradonačelnika i načelnika što je IDS imao u Istri, danas ih nema niti 20, točnije 18, ističe Ferić koji poziva svih da još pričekaju na "konačan rezultat" nakon uloženih prigovora.

Vili Bassanese čestitao je kolegi Danijelu Feriću na "izvrsnim rezultatima koji donose jedan pozitivan iskorak u promišljanju politike", a osim njemu, čestitke je uputio i Borisu Miletiću te drugim novoizabranim gradonačelnicima i načelnicima.

- Danijel Ferić je primjer čovjeka koji se morao boriti s nečim što nisu europski standardi, već su standardi Balkana. Na kraju se izborio za moralnu pobjedu, za pobjedu svojih i naših stavova i ideja, za pravednost koju smo pokušali promicati upravo kroz njegovu kandidaturu. Iza nas stoji kvaliteta, dugogodišnji rad, iskustvo i rezultati koji su mjerljivi i vidljivi te koje želimo prenijeti na županiju, kaže Bassanese, koji također ukazuje na moguće nepravilnostima pri glasanju u drugom krugu lokalnih izbora.

- Konačni rezultati kao takvi praktički su objavljeni. Ali, informacije o nepravilnostima stižu neprekidno i kada budemo utvrdili da su te informacije zaista točne, tada ćemo podnijeti određene prigovore. Ako se utvrdi da ne postoje nepravilnosti, onda se tu staje. Rok za prigovore je 48 sati. Za sada imamo informaciju da su u Labinu glasale četiri osobe koje se u ovom trenutku uopće ne nalaze u Labinu, odnosno u RH. Imamo i potvrđenu informaciju da je predsjednik biračkog odbora u Poreču član uprave komunalne tvrtke, a utvrdili smo to pregledom u Trgovački sud. Zatim, imamo raznih situacija u kojima su predsjednici biračkih odbora u rodbinskim odnosima s aktualnim gradonačelnicima i načelnicima. To nije sukladno demokratskim standardima i to su detalji koje puno znače kad su u pitanju 0,1 posto glasova, pojašnjava Bassanese. Dodaje i da je u nekim općinama i gradovima prevelika razlika između nevažećih listića pri odabiru za načelnika i župana.

- Teško je biti 30 godina na vlasti i onda biti u oporbi. Oporba  funkcionira na jedan drugačiji način koji nosi bogatstvo, širinu, raznolikost i jednakost. A to je ono za što se mi borimo. Nismo niti mi kao stranka idealni, ali poruka je dana od strane građana. Prepoznali su naš rad, a mi njegovu kvalitetu mislimo podizati na još višu razinu, zaključuje Bassanese.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum