za ljubitelje prirode

VRSAR: Edukativne šetnje Kontijom

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ
Limski kanal, Kontija

Limski kanal, Kontija


Turistička zajednica Vrsara poziva ljubitelje prirode na još preostale edukativne šetnje u čarobnu šumu Kontija, jedinu takve vrste u Istri, koja se proteže uzduž sjeverne obale Limskog zaljeva. Šetnjom će se sudionici upoznati s ljepotama i živim svijetom ovog zaštićenog područja te edukativnim centrom koji je izgrađen u samom srcu Kontije. Zahtjevnost staze je lagana do srednje lagana, bez prepreka, prikladna za sve uzraste, a sama šetnja traje sat i pol.

Još danas će se održati šetnja uz stručno vodstvo na hrvatskom jeziku s početkom u 18 sati. Na engleskom jeziku preostale su još dvije šetnje, u subotu 28. i nedjelju 29. kolovoza koje započinju u 9 sati.

Polazna i završna točka ove kružno vođene ture uz stručno vodstvo biologa edukatora je samostan Sv. Mihovila u Kloštru, a samo pedeset metara od njega, pored restorana „Patricija“ moguće je parkirati ili vezati bicikle vlastitim lokotom. Poželjno je da sudionici sobom ponesu vodu i prikladnu obuću. Edukativne šetnje - a dosad ih je odrađeno osam s vodičem na engleskom i sedam s vodičem na hrvatskom jeziku - provode se u okviru projekta "KLIM Kontija - Limski zaljev, Održivo upravljanje zaštićenim područjima" kojeg provodi Općina Vrsar kao vodeći partner u suradnji s Istarskom županijom i Javnom ustanovom Natura Histrica, a financiran je u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija2. Ujedno se radi o novom vidu turističke ponude destinacije Vrsar, koji se pokazao kao pun pogodak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum