ROVINJ

UREĐENO OSAM, a u planu je još šest zgrada: novoobojene fasade i sređeni krovovi OSVJEŽILI CENTAR GRADA

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Zgrade u centru Rovinja dobile su novi "make up" (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

Zgrade u centru Rovinja dobile su novi "make up" (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Na natječaj Grada za sufinanciranje uređenja gradskih fasada i krovova prijavilo se šest zainteresiranih stanara iz Ulice Carera 15, 20, 44 i 69. Također, subvenciju Grada zatražili su i s adresa Augusta Ferrija 2, Driovijera 2 te Ulice Edmonda de Amicisa 24, objašnjava direktor tvrtke Rubini Maurizio Božić

Od početka godine do danas na užem dijelu centra Rovinja uređeno je nekoliko zgrada; što njihovih fasada, što krovova, odnosno građevina u kompletu. Budući da se radi o zgradama na glavnim pješačkim prometnicima, njihov "make-up", u vrijeme kada je manje ljudi na ulicama, upada u oči.

Ulaganje u dvoranu

- U periodu od siječnja do danas, preko Rubinija je obnovljeno i uređeno osam zgrada, a ukupna vrijednost radova iznosi 680 tisuća kuna. Trenutno se završavaju radovi na postavljanju novih parketa u sportskoj dvorani Osnovne škole "Vladimir Nazor", nakon čega slijedi i posao od 540 tisuća kuna, a odnosi se na zamjenu cjelokupne stolarije u dvorani, kazao je Maurizio Božić, direktor Rubinija, tvrtke za vođenje investicija Grada te realizaciju razvojnih projekata

Božić najavljuje nove poslove koji bi trebali biti rezultat natječaja Grada Rovinja, a kojim se pozvalo građane da se prijave na javni poziv i zatraže subvenciju Grada za popravke krova, odnosno bojanje fasada.

Rok za prijave 17. travnja

- Sukladno natječaju i nakon što se obavi kompletna procedura očekujemo i nove radove. Konkretno, na natječaj Grada za sufinanciranje uređenja gradskih fasada i krovova prijavilo se šest zainteresiranih stanara. Riječ je o prijavama koje su ispunili korisnici/stanari iz Ulice Carera 15, 20, 44 i s broja 69. Uz njih, također, subvenciju Grada zatražili su i s adresa Augusta Ferrija 2, Driovijera 2 te Ulice Edmonda de Amicisa 24, objašnjava Božić i dodaje da će sa 17. travnjem biti zaključen rok za prijavu pa će se nakon bodovanja i rangiranja znati koji su objekti dobili financijsku potporu Grada.

Uz ove, od strane Grada potpomognute radove, Rubini će o trošku stanara urediti i zgrade u Ulicama Driovier 2, odnosno San Vincente 1.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum