počela najveća državna investicija u gradu

UMAG Ulaže se 4,5 milijuna kuna u radove na Vukovarskoj aveniji. Doznajemo kad je krajnji rok dovršetka radova i ZAŠTO SU POSJEČENA STABLA

| Autor: Sanja BOSNIĆ

Riječ je o kružnom raskrižju Umag - Savudrija - Sv. Marija na Krasu, poznatom kao "Desetka", radovi su započeli početkom prosinca, a rok dovršetka je pet mjeseci

 U tijeku je treća za redom rekonstrukcija dijela državne ceste na kružnom raskrižju Umag - Savudrija - Sv. Marija na Krasu, poznatom kao "Desetka" (po nekadašnjoj istoimenoj gostionici). Radovi oko rotora krenuli su početkom prosinca i brojna mehanizacija radi punom parom, neovisno o lošim vremenskim prilikama.

 Spoj ceste i potoka

Kako saznajemo, radi se novo kružno raskrižje, ali i izgrađuje spojni kanal oborinske vode. Kao glavni nositelj investicije pojavljuju se Hrvatske ceste d.o.o. Zagreb, od kojih doznajemo da se radi o drugoj i četvrtoj fazi rekonstrukcije državne ceste DC75 te nam potvrđuju da se u sklopu ovih radova izgrađuje spojni kanal odvodnje iste državne ceste s umaškim potokom.

Hrvatske ceste investirat će 4,5 milijuna kuna (bez PDV-a), kolika je procjena vrijednosti radova. Izvođač radova je tvrtka Cesta d.o.o. Pula, dok nadzor nad izvršavanjem radova obavlja društvo Učka konzalting d.o.o. Pazin. 

Uklonjen drvored

Isto tako, iz Hrvatskih cesta informirali su nas da je visoki drvored uz Vukovarsku aveniju morao biti uklonjen zbog predviđenog proširenja kružnog raskrižja. Rok za dovršenje radova je pet mjeseci.

Trenutačno se radi o najvećem gradilištu u samom gradu i zbog privremene zabrane prometovanja Ulicom Ernesta Miloša u smjeru centra grada, otvoren je jednosmjerni alternativni pravac preko šetališta Vladimira Gortana, stare umaške šetnice Lungomare.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini