ZANIMLJIVO OKUPLJANJE U TRSTU

Ujediniti udaljenosti kroz tribinu i umjetnost


Okrugli stol gdje je sudjelovala i pulska znanstvenica Nuša Hauser organizirao je Massimiliano Schiozzi, koji je bio i moderator susreta, inače kulturni djelatnik istarskih korijena koji organiziranjem manifestacija, uređivanjem i objavljivanjem knjiga uvelike radi za promociju kultura u doticaju i potiče njihovo prožimanje

Materijalno i nematerijalno, vidljivo i nevidljivo, o svemu tome bilo je govora u Trstu 27. srpnja, gdje su u ex tršćanskoj ribarnici, u Salone degli Incanti gostovali predsjednica pulske Udruge Postav Nuša Hauser, Alessandro Rinaldi iz umjetničkog kolektiva Dalla Maschera al Volto i Mauro Zambelli, koji je ujedno koordinator programa Elettra-Sincrotrone. U tome prostoru, gdje je održana tribina o materijalnom i nematerijalnom, postavljena je izložba "Imago Mundi: Join the Dots/Unire le distanze" (Ujediniti udaljenosti) iz kolekcije Luciana Benettona.

Okrugli stol gdje je sudjelovala i pulska znanstvenica Nuša Hauser organizirao je Massimiliano Schiozzi, koji je bio i moderator susreta, inače kulturni djelatnik istarskih korijena koji organiziranjem manifestacija, uređivanjem i objavljivanjem knjiga uvelike radi za promociju kultura u doticaju i potiče njihovo prožimanje.

Na okruglom stolu bilo je govora o materijalnoj i nematerijalnoj baštini ovoga kraja, odnosno areala u širem smislu te o njegovoj primjeni u svakodnevnom kontekstu, kao i o znanstvenom istraživanju te suvremenoj umjetničkoj produkciji i mogućnosti regeneriranja i oživljavanja umjetničkih prostora.

Nuša Hauser govorila je o tome što nematerijalna kultura predstavlja, te da ona nije isto što i folklor, ili pak druga prikazivanja koja se priređuju za turiste da bi upoznali povijest jednoga kraja.

U izložbenom prostoru, izloženo je 6.300 djela formata 12*10 cm koje su izradili umjetnici iz 40 zemalja iz raznih krajeva svijeta.

Od istarskih autora, svojim su se radovima predstavili: Elvis Berton, Tea Bičić, Branko Cerovac, Alma Dujmović, Goran Grofelnik, Gordana Ivančić Dobran, Iva Fonović, Pino Ivančić, Fulvio Juričić, Julijana Kocanović Grubić, Slobodan Kokotović, Branko Kolarić, Mirjana Matić, Marina Orlić, Tanja Pećanić, Monika Petrović, Vinko Šaina, Sanja Simeunović Bajec, Rajko Svilar, Noel Šuran, Ivona Verbanac, Dorina Vlakančić i Roberta Weissman Nagy. (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater