ZATVORENA BLAGAJNA U PULI, ĐACI SE UPUĆUJU U LABIN, POREČ I ROVINJ

Učenici će ipak moći produljiti karte u autobusu


Zbog zatvaranja poslovnice riječkog Autotransa u Puli, učenici s područja općine Marčana koji pohađaju pulske srednje škole više nisu u mogućnosti produljiti svoje vozne karte, kao što su uobičavali činiti jednom mjesečno. Na zatvorenim vratima poslovnice stoji obavijest kojom se upućuju da svoje bonamente produlje u Labinu, Rovinju, i Poreču. Osim toga, tvrtka ima poslovnice u Pazinu i Umagu.

Nastava počinje, a karte se ne mogu produžiti

Sve to dogodilo se uoči početka nastave idućeg ponedjeljka, pa se ogorčeni roditelji pitaju što činiti. Na taj nam se problem požalila majka jednog Marčanca, učenika pulske Tehničke škole, koja kaže da se bonamenat ranije mogao mjesečno produljiti u poslovnici Autotransa na pulskom kolodvoru.

- U ponedjeljak počinje nastava, a mi nemamo gdje produžiti karte, osim u udaljenim mjestima. Ne znam što ću učiniti, otići u Labin ili dati nekome da to učini za mene, kaže nam majka pulskog učenika koja mjesečno za kartu, uz subvenciju državu, izdvaja 112 kuna.

S problemom su upoznati i u Općini Marčana koja je sklopila zajednički ugovor o prijevozu učenika s Autotransom i Filsom. Pročelnik Zlatko Cetina objašnjava da je sklopljen ugovor s dvije tvrtke koje dijele uslugu prijevoza. Općinu povezuju tri linije s Pulom, gdje se školuje oko 130 učenika, a tu su i umirovljenici, korisnici socijalnog programa, čiji prijevoz sufinancira Općina, koji su također zakinuti jer nemaju gdje produljiti karte.

- Lani je Autotrans preuzela grupa Arriva, pa pretpostavljam da je zatvaranje poslovnice dio njihove poslovne politike. No, odlazak u Labin ili Rovinj svakako nije rješenje, kaže Cetina te navodi da je s Autotransom ipak postignut dogovor da djeca produljuju karte u autobusu dok se ne riješi problem prodajnog mjesta u Puli.

Više će se znati koncem tjedna

- Šoferi znaju za ovaj problem, pretpostavljam da će osigurati uređaj za "punjenje" karata u busu, veli Cetina. Potvrdio nam je to i Marino Hlača, koordinator sektora putničkog prometa u Autotransu.

- O detaljima zasad ne mogu govoriti, više će se znati koncem tjedna. No, mogu potvrditi da ćemo organizirati mobilnu prodaju u autobusu sve dok ne riješimo problem prodajnog mjesta u Puli, kazao je Hlača.

Iz Grada Vodnjana napominju da nisu sklopili ugovor s nijednim prijevoznikom, te dodaju da većina tamošnjih učenika koristi usluge Pulaprometa. Problema s prijevozom Autotransa nemaju ni u Općini Fažana, koja je sklopila ugovor s Pulaprometom. Srednjoškolci u općini Svetvinčenat koriste usluge Briona, kaže načelnik Dalibor Macan, te dodaje da su s uslugama ovog prijevoznika vrlo zadovoljni. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater