MEDULIN

U utorak spaljivanje pusta, nastupa Lidija Bačić


Medulinski pustonačelnik Šime danas je, zajedno sa skupinom maškara, preuzeo vlast u Općini Medulin. Načelnik Goran Buić predao mu je ključ općine, uz napomenu: "Kuntenat san da je ključ u pravim rukami, ko mi ga tornaš. Nemoj da se zgubi". Pustonačelnik je odgovorio da se to nije nekad dogodilo, predstavivši "najmlađu" maškaru Ivana Šebelju, Banjolske krabulje, te maškare iz Pomera. Maškare će vladati Općinom sve do utorka, kad će biti spaljen pust, nakon čega vraćaju ključ općine.

Maškare će ove subote prodefilirati Banjolama, Pomerom i Premanturom. Banjolske krabulje kreću iz Indija u 9.30, a nakon obilaska mjesta u pratnji harmonikaša, u 19 sati će se pročitati šentenca i spaliti pust ispred Društvenog doma. Slijedi zabava uz Domino bend i besplatno jelo i piće. Istog dana u 14 sati maškare startaju i ispred pomerskog bunara, pust će se spaliti u 19, nakon čega se zabava nastavlja u restoranu Zlatna školjka. Premanturci pak organiziraju povorku malih maškara koje će se okupiti u 16 sati kod fontane, a druženje uz animaciju nastavlja se u 17 u "staroj školi".

Središnji događaj zakazan je u utorak u Medulinu, u šatoru kod Malina, gdje će se od 9.30 do 11.30 okupiti male maškare, polaznici medulinskih vrtića te Osnovne škole dr. Mate Demarina, dok su večernji sati, uz nastup DJ-a Nikole i Lidije Bačić u 21 sat, rezervirani za odrasle. Prije toga, u 19 sati na Placi će se spaliti pust, nakon čega će se podijeliti fritule. Ulaz je slobodan, a najbolje pojedinačne i grupne maske bit će nagrađene. (M. V. I.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of