POZITIVAN DEMOGRAFSKI TREND

U LIŽNJANU POČEO S RADOM NOVI VRTIĆ. Načelnik Marko Ravnić ima dobru vijest: Sve je više djece u općini

| Autor: Glasi Istre
Marko Ravnić, nacelnik općine Ližnjan (Arhiv)

Marko Ravnić, nacelnik općine Ližnjan (Arhiv)


Općina Ližnjan ima pozitivan demografski trend, izjavio je njezin načelnik Marko Ravnić, gostujući jutros na HRT-u u emisiji Dobro jutro Hrvatska. Ravnić očekuje oko 5.000 ljudi u recentnom popisu stanovnika, dok ih je na zadnjem popisu bilo oko 4.000 tisuće.  

Sve se više mladih obitelji doseljava u Ližnjan i okolna mjesta što se najbolje vidi prema većem broju djece u vrtiću i u područnim školama, zaključuje načelnik.

Upravo je u ponedjeljak počeo s radom novoizgrađeni vrtić u Ližnjanu u kojem su otvorene dvije jasličke skupine. Međutim, još uvijek ima potrebe za upis djece vrtičkog uzrasta. Također u prvi razred područne osnovne škole u Ližnjanu krenulo je desetoro djece, što je puno više nego li prije desetak godina.

Ravnić se pohvalio također da općina stipendira 50 studenata i plaća produženi boravak osnovcima.

Da je ovo mjesto na samom jugu istarskog poluotoka sve privlačnije za život, potvrđuje i porast cijena nekretnina, kao uostalom u cijeloj Istri. Prema procjenama prosječna cijena metra četvornog kreće se oko 150 eura. Nakon što se dovrši izgradnja kanalizacije do svake kuće, cijene će vjerojatno biti i veće.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater