VELIKI PROJEKTI

U FAŽANI SE GRADI RECIKLAŽNO DVORIŠTE. Načelnik Korać najavio i nogometni centar

| Autor: Portal Glas Istre

Jučer je u općinskoj vijećnici potpisan ugovor za izgradnju najznačajnijeg ovogodišnjeg kapitalnog projekta Općine Fažana - izgradnju reciklažnog dvorišta za zbrinjavanje otpada. Izvođači radova su Zanitel d.o.o. i Istarske ceste d.o.o., a vrijednost radova - 3.715.336 kuna (s PDV-om). Rok završetka je 6 mjeseci od početka izvođenja radova.

Površina reciklažnog dvorišta iznosit će 2.900 kvadrata, a nalazit će se u sklopu poduzetničke zone San Pellegrino (na Galižanskoj cesti).

Potpisivanju ugovora prisustvovali su načelnik Radomir Korać, direktor Zanitela Davor Zannini, direktor Istarskih cesta Igor Maras i direktor Komunalca Fažana Danijel Ferić.

- Reciklažno dvorište jedna je od značajnijih investicija za Općinu Fažana tim više jer nam je sadašnje mobilno reciklažno dvorište u srcu turističke zone smješteno kod trgovačkog centra. Koliko je to značajno govore nam i planovi, na tom području će se izgraditi nogometni centar i apartmansko naselje.

Tvrtka Zanitel, zajedno s Istarskim cestama već je izgradila reciklažno dvorišta u Banjolama. Direktor Zanitela istaknuo je da ne očekuje poteškoće ni u ovom poslu.

Direktor Komunalca Ferić naglasio je važnost da se Istarska županija aktivno uključi u riješavanje problema glomaznog otpada koji se nakon požara u Metisu odvozi u Rijeku te ukazao na potrebu izrade centra za zbrinjavanje glomaznog otpada na području Istarske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum