prava starijih

Što potpisujem? DOŽIVOTNO I DOSMRTNO UZDRŽAVANJE NIJE ISTO!

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ

Udruzi umirovljenika općine Žminj Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijale politike odobrilo je sredstva u iznosu od 73.000 kuna za projekt usmjeren k unaprjeđenju kvalitete života i zaštiti prava starijih osoba za 2019. godinu.

Informiranje starijih osoba o mogućoj štetnosti ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju putem kampanje na nacionalnoj razini za projekt "Što potpisujem? – Doživotno i dosmrtno uzdržavanje nije isto!"

Partner na projektu je Općina Žminj koja projekt podupire operativno i financijski, dok su u svojstvu suradnika u projekt uključene i Udruga umirovljenika općine Svetvinčenat, Udruga umirovljenika općine Kanfanar, Udruga umirovljenika općine Bale te Udruga umirovljenika Pazinštine. Posljednja radionica održat će se u Pazinu.

Sve dodatne informacije o projektu i projektnim temama dostupne su na web stranici www.stopotpisujem.eu dok se prijave za prisustvovanje zadnjem predavanju, koje će se održati u Pazinu u Spomen domu 1. listopada s početkom u 18 sati, primaju zaključno do 29. rujna na broj 099/325-7979 ili na mail: pitanja@stopotpisujem.eu. Na isti način primaju se i prijave za prijevoz na predavanje. Naime, zbog pandemije virusa COVID-19 potrebno je pridržavati se preporučenih mjera Zavoda za javno zdravstvo, odnosno mjera socijalne distance te ograničenog broja sudionika predavanja u zatvorenom prostoru pa su stoga prijave neophodne. Ovaj projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater