EKOLOŠKI INCIDENT

SPAŠAVANJE PLAŽA U RAŠKOM ZALJEVU: Zatvorit će cestu od Bršice do Trgeta zbog sanacije obala


Od utorka 26., do subote 30. lipnja bit će zatvorena cesta od luke Bršice do ulaza u naselje Trget zbog sanacije zaljeva. Danas ujutro u dijelu Raškoga zaljeva od uvale Blaz do Rta Škrila te uvale Rišovica, iz mora i morskog okoliša uklanjaju se ostaci onečišćenja i transportiraju dalje

Akcija čišćenja mora od goriva isteklog iz libijskog broda u Raški zaljev nastavljena je danas ujutro. Na poziv Općine Raša stotinjak mještana odazvalo se u nedjelju ujutro i već od 9 sati na Trgetu je započela akcija čišćenja plovila.

Antonela Mohorović Kožuh, ravnateljica Lučke uprave Rabac kaže da traže najučinkovitiji način čišćenja plovila kako ne bi napravili još veću štetu u lučici Trget.

Mještani koji očekuju nadoknadu štete trebali su se prijaviti u ured Lučke uprave u Trgetu, a istovremeno je nastavljeno čišćenje cijelog zaljeva i obale od onečišćenja zbog istjecanja velikih količina nafte s libanonskog broda za prijevoz stoke koji se još uvijek nalazi na privezu u luci Bršica.

Nedjelja je protekla u nastavku sanacije Raškog zaljeva, čisti se obala i priobalje. Riječka tvrtka Dezinsekcija obalu čisti s vodom pod pritiskom iz kamiona cisterne. Dinko Kozlevac zapovjednik kriznog stožera kaže da se radovi na čišćenju odvijaju dobro i prema planu. U akciju je uključen dodatan broj ljudi i tehnike te uvedene preventivne mjere. Započelo je čišćenje na području općina Marčana i Barban do kuda je stigla naftna mrlja. "More je očišćeno, a sada moramo očistiti i obale i što prije privesti funkciji plaže. Općine Marčana, Barban i Raša zabranile su kupanje na svom području", doznajemo od Kozlevca. (B. BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD PONEDJELJKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini