NOVA PARKIRNA MJESTA NA PRILAZIMA SREDIŠTU PULE

Povećavaju se parkirališta na Mandraču i kod bivše Mljekare za novih 300-tinjak mjesta


"Grad Pula, u suradnji s trgovačkim društvom Pulaparking, kontinuirano radi na povećanju broja parkirališnih mjesta, a posebno je to značajno pred dolazak turističke sezone da bi se smanjio pritisak vozila u gradu. Pula ima, praktički, šest smjerova ulaska vozila u grad: dva ulaza iz smjera Vodnjana, jedan iz smjera Stancije Peličeti i po jedan iz smjera Šišana, Medulina i Premanture. Stoga namjeravamo povećati broj parkirnih mjesta na samim prilazima centru grada", odgovorili su nam iz gradske uprave na pitanje misle li i kako ove godine smanjiti prometne gužve tijekom turističke sezone.

Zaustaviti prije ulaska u centar

Uskrs obično obilježava početka turističke sezone, a za Pulu, osim konstantnih rušenja rekorda dolazaka i noćenja gostiju, to znači i nesnosne prometne gužve. Prošle godine Pula je zabilježila više od dva milijuna noćenja. Rekli bi znalci, nikad toliko u povijesti, no to je istovremeno značilo da su u prometnom smislu i tu problemi sve veći. Naime, osim pulskih gostiju, u najveći grad županije gravitiraju i svi oni turisti koji su smješteni diljem Istre u svim ostalim turističkim destinacijama, a sve da bi razgledali brojne povijesne znamenitosti kojima se malo koji grad može pohvaliti.

Pulska prometna infrastruktura prošlog je ljeta doslovno pucala po šavovima unatoč uređenom ulazu u grad iz smjera Ipsilona, uređenju nekoliko rotora koji ubrazavaju promet i uvođenjem nizom drugih mjera. Nije pomoglo! Iako bi proširena obilaznica do Medulinske ceste trebala dodatno olakšati promet, činjenica je da i ovo ljeto Pulu očekuju slične situacije, ako ne i gore uzmu li se u obzir najave da nas čeka nova rekordna turistička sezona.

A znajući da strani gosti koji dolaze svojim automobilima u potrazi za slobodnim parkirnim mjestom voze po gradu i obično završavaju u samom središtu grada "vrteći se u krug" u potrazi za, ljeti, najvrjednijim djelićem pulskog tla - zajedno s domaćim stanovništvom - jasno da nas ovo ljeto čekaju poprilične gužve. Grad ih, barem prema rečenom, namjerava smanjiti ili barem zaustavljati prije samog ulaska u centar grada i po mogućnosti i zadržati na tom vanjskom prstenu. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini