MINISTAR DRŽAVNE IMOVINE GORAN MARIĆ U PIĆNU

Potpisan ugovor o darovanju državnog zemljišta za industrijsku zonu

| Autor: Branko BIOČIĆ

Ministar državne imovine dr.sc. Goran Marić i načelnik općine Pićan Ivan Franković potpisali su danas u Pićnu ugovor kojim država daruje Općini Pićan nekretnine u Poduzetničkoj zoni Pićan. Riječ je državnom zemljištu oranici, livadi, kanalu i močvari od oko 17 hektara, procijenjene tržišne vrijednosti 25 milijuna i 650 tisuća kuna. Općina Pićan se obvezala darovane nekretnine privesti namjeni u roku od pet godina od dana sklapanja ugovora.

- Zahvaljujemo Vladi i ministarstvu državne imovine na darovanoj nekretnini. Ovo je od velikog značaja za našu općinu jer već imamo Poduzetničku zonu, ali tih 17 hektara koje nam je darovalo Ministarstvo su veliki potencijal za daljnji razvoj naše općine. Već imamo dosta poduzetnika i zahvaljujući njima općina dobro živi. Na nama je sada da preostali dio dovedemo u funkciju i da ostalim poduzetnicima koje zanima razvoj općine dodijelimo to zemljište u poduzetničkoj zoni. Mi ćemo se potruditi da to bude čim prije i da oplemenimo taj prostor kako bi ga stavili u funkciju, rekao je općinski načelnik Ivan Franković. Ministar Marić istaknuo je kako i ovaj ugovor pokazuje da Vlada i njegovo ministarstvo skrbi o svakom dijeliću Hrvatske.

- Nadam se da će ova Poduzetnička zona biti temelj razvoja poduzetništva u ovom kraju ali i općine Pićan. Hrvatska je prošla veliku transformaciju a ovakve odluke o darovanju državnih nekretnina su temelj za razvoj zdravog poduzetništva i ostanku većeg broja mladih u svome mjestu, rekao je Marić.

U općini Pićan trenutno je u izradi Urbanistički plan uređenja poduzetničke zone kojom će proći i državna cesta Išišće – Kloštar pa se od Hrvatskih cesta očekuje idejno rješenje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater