"Inovacije i rast poduzetništva"  

PAZIN: Krulčić najavio novu poslovnu zonu na 120 hektara

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Renato Krulčić o gospodarstvu

Renato Krulčić o gospodarstvu


Kandidat za gradonačelnika Renato Krulčić predstavio je u poslovnoj zoni Ciburi program "Inovacije i rast poduzetništva uz održivi razvoj i očuvanje okoliša". Najavio je daljnja ulaganja u poslovne zone, ali i otvaranje nove površine 120 hektara. Nalazila bi se na području poligona na Lindaru, a bila bi namijenjena informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji, kreativnoj i "zelenoj" industriji. Uz projekt Rune poticat će daljnju izgradnju optičke infrastrukture, a posebnu pažnju posvetiti uklanjanju administrativnih barijera i poticanju poduzetnika kroz razvojnu agenciju "Srce Istre". Kroz Pučko otvoreno učilište poticat će cjeloživotno obrazovanje te povezivanje poduzetništva i školstva.

- Jedan od konkretnih načina kako pomoći poljoprivrednicima je stvaranje preduvjeta za kratke lance opskrbe između lokalnih poljoprivrednih proizvođača i krajnjih potrošača, kazao je Krulčić, a s tim u vezi spomenuo povezivanje s lokalnim dječjim vrtićima, školama, domovima, ali i uređenje nove ribarnice. Cilj je omogućiti korištenje državnog poljoprivrednog zemljišta putem zakupa i prodaje kroz 100 formiranih proizvodno-tehnoloških cjelina ukupne površine 87 hektara.

Najavio je poticanje ulaganja u energetsku učinkovitost očuvanjem bioraznolikosti, uspostavom malih autonomnih energetskih sustava zasnovanih na integraciji obnovljivih izvora energije, izgradnjom dodatnih e-Punionica te uspostavom dodatnih e-Bike točki. Nadalje, najavio je (energetsku) obnovu zgrade gradske uprave i nastavak ugradnje niskoenergetske javne rasvjete i uvođenje sustava kontrole javne potrošnje energenata. Najavljena je rekonstrukcija i izgradnja sustava vodoopskrbe, javne odvodnje te pročišćavanja na području aglomeracije "EU Pazin - Središnja Istra".

Cilj je poboljšati i prometnu sigurnost sustavom prometnih kamera i usmjerenih osvjetljenja dok će, dodao je, planirana izgradnja dvoetažne javne garaže na Dršćevci osigurati više od 40 novih parkirnih mjesta. "Nakon izgradnje pazinske obilaznice ograničit ćemo prometovanja teškim motornim vozilima kroz središte grada", zaključio je Krulčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater