I OPET JE GODINA POČELA MUŠKI:

Paolo Lanča iz Rovinja prvorođena je beba u 2018. godini


Paolo Lanča prva je beba rođena u Istri, u rodilištu Opće bolnice Pula u novoj 2018. godini. Rođen je u 3.01 sati, a ponosnim roditeljima, mami Corinni i tati Željku iz Rovinja, Paolo je drugo dijete. Po porodu je težio 3.600 grama i bio je dugačak 51 centimetar. Tim povodom danas su ga posjetili predstavnici Grada Pule na čelu s gradonačelnikom Borisom Miletićem u pratnji ravnateljice Opće bolnice Pula doc. dr. sc. Irene Hrstić, voditelja Službe za ginekologiju i opstetriciju prim. dr. Dragana Belcija i rukovoditeljice pedijatrije, neonatologinje, prim. dr. Mirna Milevoj-Ražem.

Svi redom - dječaci!

Sretnoj mami Corinni gradonačelnik je uručio ček na simboličnih 2.018 kuna, velikog medu i buket cvijeća, a medo, čestitka i čokoladica uručeni su joj i u ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Kako je istaknula mama Corinna, malog brata kući s nestrpljenjem čeka 8-godišnji Matteo.

Predstavnici Grada potom su simbolične poklone uručili i mamama koje su rodile tijekom jučerašnjeg dana, a zanimljivo je spomenuti da su rođene sve muške bebe. Tako je u 4.52 sata rođen Noa Crnjin, koji je po porodu težio 4.090 grama i bio dugačak 53 centimetara i također je drugo dijete tate Mirka Crnjina i mame Vanje Crnjin Đurić. U popodnevnim satima, nešto prije 16 sati rođen je i Mark Verbanac, koji je po porodu težio 3.890 grama i bio dugačak 54 centimetra. Kako je istaknula i neonatolog milevoj-Ražem, i na staru godinu imali su pet poroda i svi redom bili su dječaci! Prema riječima dr. Belcija u pulskoj bolnici se godišnje rodi nešto više muške djece, 53 posto u odnosu na 47 posto ženske djece. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of