GLASISTRE.HR NIKAD ČITANIJI

OVAJ MJESEC RUŠIMO SVE NAŠE REKORDE! Portal Glasa Istre leti u nebo: U rujnu se očekuje 800.000 jedinstvenih korisnika i 9 MILIJUNA PREGLEDA

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Minuli utorak 10. rujna bio je pojedinačno najbolji dan za portal u povijesti, s rezultatima koji su Glas Istre svrstali na jedno od prvih mjesta iza velikih, nacionalnih medijskih kuća. Po tim pokazateljima Glas Istre je jedan od najbrže rastućih portala u Hrvatskoj

Portal Glasa Istre ovih dana bilježi najbolje rezultate od kad postoji, a rujan bi trebao biti naš najbolji mjesec u povijesti s gotovo 800.000 jedinstvenih korisnika (oni koji su došli barem jednom na glasistre.hr), oko 3,5 milijuna posjeta portalu i gotovo 9 milijuna otvaranja pojedinih tekstova, po statistici Google Analyticsa, najpoznatijeg svjetskog "igrača"u tom poslu.

Minuli utorak 10. rujna bio je pojedinačno najbolji dan za portal u povijesti, s rezultatima koji su Glas Istre svrstali na jedno od prvih mjesta iza velikih, nacionalnih medijskih kuća. Po tim pokazateljima Glas Istre je jedan od najbrže rastućih portala u Hrvatskoj.

Naime, otkad smo početkom ljeta 2018. godine napravili određene korekcije i promijenili pristup sadržaju, otkad izvještavamo u realnom vremenu i otkad smo stvorili malu, brzu i fleksibilnu redakciju, brojke su počele rapidno skakati.

Usporedbe radi, u prvim mjesecima 2018., po Google Analyticsu, dnevni prosjek "klikova" (otvaranja pojedinih stranica) na portalu glasistre.hr bio je oko 80 do 90.000, da bi do danas narastao na oko 300.000. Istovremeno je višestruko povećana prisutnost Glasa Istre na društvenim mrežama, a s njom i popularnost vodećeg istarskog medija mjerena u broju "lajkova", "sheranja", komentara…

Zbog svega toga danas smo po mnogim parametrima rame uz rame s nekim drugim, tradicionalno većim medijima koji djeluju na području s mnogo većim brojem stanovnika, što je do jučer bilo nezamislivo. No, tu ne namjeravamo stati.

Bez prodaje duše

Naime, najvažnije u cijeloj priči jest to da je Glas Istre ove sjajne rezultate postigao bez da je "prodao dušu", odnosno bez da smo počeli objavljivati vijesti i ostale tekstove i fotografije bez kriterija, s privlačenjem "klikova" kao jedinim kriterijem. Daleko od toga da Glasu Istre, kao i svim medijima koji u današnje vrijeme žele opstati, "klikovi" nisu bitni, ali brojni tekstovi strogo lokalne tematike, ozbiljne lokalne i nacionalne teme i analize, istraživačke priče, intervjui i reportaže, dakle sve ono što je daleko manje popularno od obnaženih djevojaka i prometnih nesreća, svjedoče da je Glas Istre i u svojem internetskom izdanju uspio postati izuzetno popularan, a da je istovremeno ostao dosljedan i ozbiljan.

To najbolje potvrđuje popis najčitanijih tekstova u 2019. godini, na čijem se vrhu nalazi vapaj jednog od najuglednijih hrvatskih neurokirurga, dr. sc. Dinka Štimca, koji je upozorio da pojedini liječnici pacijente šalju u privatne klinike gdje ih se "guli kao banane".

Među ovogodišnjim rekorderima po čitanosti na portalu glasistre.hr je i stogodišnji špijun Josip Manolić, a puno iza njega nije ni bivši predsjednik Republike Hrvatske Stipe Mesić.

Doista je zanimljivo da su dvojica veterana hrvatske politike i dva živahna starca - od kojih je jedan bivši šef tajnih službi i predsjednik Vlade RH, a drugi zadnji predsjednik Predsjedništva SFRJ i predsjednik RH - toliko pobudili pažnju i interes naših čitatelja na portalu da su se našli među "najklikanijim" tekstovima. Ujedno, to je i dokaz da Glas Istre ima ozbiljne autore i uređivačku politiku, ali i ozbiljne čitatelje.

Sami svoji majstori

Ono što posebno veseli jest činjenica da u ogromnoj mjeri sami proizvodimo svoj sadržaj i nismo ovisni o "prepisivanju" s drugih portala. S druge strane, naš sadržaj vrlo često preuzimaju mnogi, i s lokalne i s državne razine.

Za razliku od većeg dijela lokalnih portala, Glas Istre ne živi od krađe tuđih vijesti, za koje mnogi ne navode izvore, kao što ne živimo ni od prekrajanja službenih priopćenja. Glas Istre uvijek nastoji ići korak dalje, uzdajući se u vlastite sposobnosti i znanje.

Ono što možemo obećati jest da ćemo tako nastaviti i da će Glas Istre i dalje biti mjesto na kojem će se moći saznati sve što se važno i zanimljivo događa u Istri, Hrvatskoj i svijetu. Planiranim daljnjim iskorakom u područje multimedije našim čitateljima počet ćemo uskoro pružati još atraktivniji sadržaj, bilo da se radi o važnim temama za pulsku, istarsku i hrvatsku svakodnevnicu ili o zabavi i razonodi.

Ne zanemarujući povijest, tradiciju i važnost tiskanog izdanja, koje se također razvija, mijenja i prilagođava vremenu i potrebama, portal Glasa Istre danas je bez konkurencije najprisutniji medij na Polutoku i on to svakako namjerava i ostati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater