SVEČANOST

OTVOREN NOVOIZGRAĐENI DJEČJI VRTIĆ U LIŽNJANU Ostvarila se dugogodišnja želja, ali i iznimna potreba

| Autor: Glas Istre
Otvorenje Dječjeg vrtića Ližnjan

Otvorenje Dječjeg vrtića Ližnjan


Danas je održano je svečano otvorenje novoizgrađenog Dječjeg vrtića u Ližnjanu. Za realizaciju ovog projekta Općini Ližnjan-Lisignano dodijeljen je iznos od oko 6,8 milijuna kuna od Ministarstva poljoprivrede, financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, te je naknadnom prijavom na otvoreni natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije osigurano je dodatnih dva milijuna kuna. Ovim projektom ostvarila se dugogodišnja želja, ali i iznimna potreba Općine Ližnjan-Lisignano i svih mještana za izgradnjom novog i adekvatnog vrtića u Ližnjanu koji će udovoljavati potrebama obuhvata djece jasličke i vrtićke dobi za naselje Ližnjan kao i za okolna naselja općine.

Otvorenje Dječjeg vrtića Ližnjan

Svečanom otvorenju ovog predivnog zdanja dječjeg vrtića Ližnjan uz načelnika Marka Ravnića nazočili su ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ravnateljica uprave potpomognutih područja u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Katica Mišković, saborski zastupnici Anton Kliman i Emil Daus, zamjenica župana Istarske županije Jessica Aquavita, predsjednik općinskog vijeća Općine Ližnjan-Lisignano Saša Škrinjar, načelnik Općine Marčana Predrag Pliško, načelnik općine Svetvičenat Dean Perković, načelnik općine Sveti Petar u Šumi Mario Bratulić, pročelnik upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan, ravnateljica Dječjeg vrtića Bubamara- Coccinella Vanja Glavaš, vijećnici Općinskog vijeća Općine Ližnjan- Lisignano, Upravno vijeće Dječjeg vrtića Bubamara- Coccinella, direktorica Turističke zajednice Općine Ližnjan-Lisignano Natali Palko Zirdum, direktor Ližnjan Brnestre d.o.o. Claudio Grbac, stručne službe Općine Ližnjan-Lisignano, te ostali uvaženi gosti i naravno odgojiteljice i djeca dječjeg vrtića koji su najviše iščekivali ovaj dan i zbog kojih je i ovaj vrtić izgrađen.

Program otvorenja započeo je izvedbom himne Republike Hrvatske kao i himne Istarske županije. Poseban doprinos programu pružila su djeca iz Dječjeg vrtića Ližnjan koja su veselo i hrabro izvela dječje pjesme i plesove. Objekt dječjeg vrtića blagoslovio je umirovljeni biskup porečko-pulski Ivan Milovan. Zajedničkim rezanjem vrpce načelnika Marka Ravnića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković i ravnateljice Dječjeg vrtića Bubamara-Coccinella Vanje Glavaš svečano je otvoren novi vrtić, uz zvukove miha u izvedbi Ljubomira Grgorinića Rađena.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vanja Glavaš izrazila je iznimno zadovoljstvo i sreću što je završen ovaj iznimno vrijedan projekt te uputila zahvale svima koji su sudjelovali u provedbi i prijavi projekta, te istaknula kako je ovaj dan za ustanovu Dječjeg vrtića Bubamara-Cocinella iznimno važan i poseban.

Načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić u svom govoru nije krio oduševljenje i sreću završetkom izgradnje Dječjeg vrtića u Ližnjanu, namijenjenog našim najmlađima. Zahvalio se svim prisutnim gostima na podršci, kao i radnom timu koji je bio zadužen za samu prijavu, ali i provedbu projekta, svojim stručnim službama i naravno ravnateljici dječjeg vrtića Bubamara-Cocinella i odgojiteljicama.

Otvorenje Dječjeg vrtića Ližnjan

Istaknuo je „kako se sjeća da je kao dijete sa mojim prijateljima dolazilo na ovu nekad tzv. livadu na kojoj su se okupljali i igrali, te da su tada kao djeca pričali o tome kako će ovdje jednoga dana na našem igralištu niknuti vrtić, činilo se to tako daleko i nestvarno. No evo danas nekih 25 godina nakon na ovom istom mjestu niknuo je jedno velebno zdanje jedan prekrasan vrtić koji je prvi novoizgrađeni vrtić u našoj općini i ono što je najbitnije prvi put u našoj općini imamo i jaslice. Kada ovome dodamo činjenicu da naša općina po podacima novim popisom stanovništva Demografski šampion Istarske županije i s procijenjenim rastom stanovništva od 22% najbrže rastuća općina u Istarskoj županiji, našoj sreći, veselju i ponosu nema kraja. Upravo to je najveća potvrda onoga što jasno vidimo a to je da se naša općina razvija u pravom smjeru a za to su upravo potrebni ljudi, zadovoljni mještani naše Općine.

Smatram kako je u povijesti naše općine izgradnja ovog velebnog zdanja jedan od najvećih ako ne i najveći projekt od osnutka naše općine ali sam isto tako i uvjeren kako je tek ispred još jako puno uspješnih prijava na brojne otvorene natječaje i kako ćemo upravo novcem EU fondovi omogućiti infrastrukturni razvoj na svim područjima i svim segmentima naše općine.“
Ministrica poljoprivrede Marija Vučković pohvalila je dosadašnji rad i brojne uspješno prijavljene projekte općine Ližnjan-Lisignano, te je istaknula kako vjeruje da će općina nastaviti u daljnjem razvoju i uspješnom privlačenju sredstava kako općine tako i poljoprivrednika-ribara.
Svi zajedno obišli su prostorije novoizgrađenog vrtića u Ližnjanu u koji je uloženo iznimno mnogo ljubavi, truda i veselih želja. Općina Ližnjan-Lisignano iznimno je ponosna što su ovim projektom naša djeca napokon dobila veliki i lijepi vrtić iz kojega će se oriti puno dječjeg smijeha, zabave, recitacija i graditi njihova budućnost!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of