Na upit građana

Održan sastanak lovačkog društva i Općine Medulin DIVLJAČ ŠEĆE IZMEĐU KUĆA

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Lovci Monte Kope

Lovci Monte Kope


U na području Monte Kopa održan je sastanak Lovačkog društva Istra Pula i Općine Medulin zbog problematike velikog broja divljači u blizini stambenih kuća na području općine Medulin. U povodu mnogobrojnih upita mještana poduzima li se nešto po tom pitanju, predsjednik Lovačkog društva Istra Pula Zlatko Zupčić uz desetak lovaca prezentirao je način i uvjete rada lovačkog društva.

Načelnik Općine Medulin Goran Buić na početku se zahvalio svim članovima lovačkog društva na njihovoj konstantnoj brizi i djelovanju. Buić je naveo kako mještani s područja općine Medulin mogu biti mirni i zadovoljni činjenicom da imaju ovako aktivno lovačko društvo.

Predsjednik lovačkog društva Zupčić istaknuo je kako su lovci svake večeri na terenu te da odrađuju maksimalne kvote s ciljem smanjenja broja divljači koje im Ministarstvo poljoprivrede odobrava te kako stalno traže da se maksimalni dozvoljeni broj odstrela dodatno poveća. Također, Zupčić je uputio i kratak apel u kojem moli sve mještane da u noćnim satima na lovištima ne organiziraju neprijavljene utrke trkača, biciklista i slično. Ujedno je objasnio koliko to može biti opasno i kako se vrlo lako može dogoditi velika tragedija. Stoga je pozvao sve organizatore takvih događanja da se slobodno jave lovačkom društvu, s ciljem zajedničkog pronalaska rješenja za ubuduće.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater