NA BARAMA KRAJ CEROVLJA ODRŽANO 47. PRVENSTVO U LOVU RIBE UDICOM

Nikola Zidarić ulovio najviše ribe

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Natjecatelji tradicionalnog ribičkog susreta (T. HRASTIĆ)

Natjecatelji tradicionalnog ribičkog susreta (T. HRASTIĆ)


Ovom pobjedom Zidarić se izjednačio s Deanom Velenderićem na prvom mjestu po broju pobjeda na ovome takmičenju, te ih oboje sada imaju po četiri * Kod gostiju seniora prvo mjesto zauzeo je Stjepan Šimunić član ŠRD "Bajer" iz Fužina s ulovljenih 2.173 grama

Nakon vrlo kišovitog i tmurnog mjeseca svibnja u kojem je više od 20 dana padala kiša, proteklu je nedjelju zasjalo sunce i pozornica na barama kraj Cerovlja bila je spremna da 33 natjecatelja naoštre svoje udice i održe četrdesesedmo po redu prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak Športsko ribolovnog društva "Pazinčice" iz Pazina.

Takmičenje je to koje lokalnim natjecateljima daje mogućnost da međusobno odmjere snage i kući ponesu prelazni pehar koji će godinu dana krasiti njihove vitrine, a svake godine održava se kao športsko događanje u sklopu Dana grada Pazina. Titula ovogodišnjeg pobjednika u seniorskoj kategoriji kod domaćina pripala je dugogodišnjem članu ŠRD "Pazinčice" Nikoli Zidariću s 2.269 grama ulovljene ribe, koliko je pokazivala vaga.

Antonio Grabrović i Antonio Ramić

Ovom pobjedom Zidarić se izjednačio s Deanom Velenderićem na prvom mjestu po broju pobjeda na ovome takmičenju, te ih oboje sada imaju po četiri. Upravo je Velenderić, koji je ulovio 2.141 grama, završio na drugome mjestu, s nešto više 100 grama manje od pobjednika. Postolje je trećim mjesto zaokružio Martin Galant s ulovljenih 1.684 grama. Najbolji domaći junior je Antonio Grabrović, dok je kod kadeta pobjedu odnio Antonio Ramić.

Kod gostiju seniora prvo mjesto zauzeo je Stjepan Šimunić član ŠRD "Bajer" iz Fužina s ulovljenih 2.173 grama. Drugi je Nelfi Blažević član ŠRD "Mrena" iz Buzeta s ulovljenih 1.469 grama, dok je treći još jedan član ŠRD "Mrena" Mirzet Bašić s ulovom od 1.223 grama. Kod seniorki prvo mjesto zauzela je Ivanka Šimunić s ulovljenih 1.022 grama. Kod gostiju u juniorskoj kategoriji pobjedu je odnio Mateo Marinković, dok je najbolji kadet bio Endi Musić. Najveću ribu babušku od 881 grama ulovio je Dean Velenderić te na taj način spriječio potpuni trijumf Zidarića, budući je upravo njegova najveća riba imala 864 grama, samo 17 grama manje od pobjedničke.

Ulov od 25 kilograma ribe

Iako je ribolov bio težak i riba još uvijek prestrašena i povučena silnim padalinama i promjenama vremena, domaćini su zadovoljni ukupnim ulovom od 25 kilograma ribe, što je nešto manje od kilograma po natjecatelju, te su sretni napustili bare kraj Cerovlja. Nakon ručka i podjele nagrada najboljima, predsjednik ŠRD Pazinčice Dean Velenderić zahvalio se svim prisutnima na dolasku, te posebno svima koji su svih ovih godina organizirali ovo hvale vrijedno druženje ribiča na barama kraj Cerovlja.

Posebna zahvala pripala je Tončiju Hrastiću koji je ovo takmičenje popratio slikama i snimkama sa zemlje i iz zraka, Stevi Vidoviću koji već godinama uporno pravi dobar roštilj, te sucu Đorđu Velenderiću.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum