POTPISAN SPORAZUM O OBAVLJANJU STRUČNE PRAKSE I STIPENDIRANJU 

NAKON OSAM GODINA: U rovinjskoj Strukovnoj školi Eugena Kumičića na jesen se PONOVNO UPISUJU ELEKTROMEHANIČARI

| Autor: N. ORLOVIĆ RADIĆ
Potpisivanje Sporazuma -  Gary Noble, Emil Nimčević, Enis Kancelir i Želimir Laginja (N. O. R.)

Potpisivanje Sporazuma - Gary Noble, Emil Nimčević, Enis Kancelir i Želimir Laginja (N. O. R.)


S obzirom da Ministarstvo stipendira učenike u deficitarnim zanimanjima, a da to nije slučaj kod elektromehaničara, veliku potporu i suport dat će im A&R Carton Istra (bivša Istragrafika), British American Tobacco BAT d.d. i Komunalni servis grada Rovinja

Nakon osam godina od posljednje generacije elektromehaničara koji su se školovali u rovinjskoj Strukovnoj školi Eugena Kumičića, već od ove jeseni ovo će trogodišnje usmjerenje biti ponovno aktivirano. Rezultat je to dubljeg promišljanja školskog stručnog tima, koji je u suradnji s privrednicima Rovinja ustvrdio da je riječ o deficitarnom zanimanju, za kojeg ima potreba ali nema školovanog kadra.

Upravo da bi izazvali interes mladih ljudi Strukovna je škola, na čelu s ravnateljem Emilom Nimčević, odlučila od slijedeće školske godine formirati jedan mješoviti razred sastavljan od elektromehaničara, automehatroničara i vodoinstalatera.

-S obzirom da Ministarstvo prosvjete stipendira učenike u deficitarnim zanimanjima (a u našem slučaju to su vodoinstalateri i automehatroničari) a da je takva potpora izostala kod elektromehaničara odlučili smo, u suradnji i uz veliku podršku tri rovinjska poduzeća - A&R Carton Istra (bivša Istragrafika), British American Tobacco BAT d.d. i   Komunalnog servisa grada Rovinja, učiniti to sami. Naime, sva tri poduzeća u njima će na drugoj godini školovanja imati stručnu praksa i stipendije, naglasio ravnatelj škole Emili Nimčević, prilikom potpisivanja Sporazuma.

A da nije riječ o pukom potpisivanju nevažnog dokumenta objasnio je direktor A&R Carton Istra, Enis Kancelir, podsjetivši da ovo nije prva suradnja kartonažnog giganta i škole.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum