Tradicionalno trodnevno pješačenje

MARŠ NA UČKU: Kreće se u petak iz pazinske vojarne, a svi su dobrodošli na koncert u Brgucu Fakofbolana i prijatelja

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

Udruge Centar za mlade Alarm Pazin i Buzetska udruga mladih i ove godine organiziraju tradicionalno trodnevno pješačenje od Pazina i Buzeta do Učke, koji je već dugi niz godina poznat kao "Marš na Učku". Sudionici pohoda će krenuti iz pazinske vojarne u petak u 11 sati i hodati tri dana (preko Grimalde), dok će sudionici iz Buzeta, zajedno s udrugom mladih "Fobija" iz Umaga, krenuti u subotu i svoj pohod završiti u nedjelju. Svi sudionici ujedinit će se u subotu s igrališta kod srednje škole u 7.30 sati navečer u Brgucu, otkud će zajednički nastaviti zadnju dionicu puta do Učke, točnije prijevoja Poklon. Kotizacija za sudjelovanje u pohodu iznosi 50 kuna, što pokriva hranu, smještaj i prijevoz s Učke natrag u Pazin, odnosno Buzet.

Sudionici sa sobom trebaju ponijeti vreću za spavanje, kabanicu, rezervnu odjeću u slučaju kiše, te u slučaju kretanja iz Pazina - šator, za prvo noćenje u Grimaldi.

Zainteresirani se mogu prijaviti na facebook stranicama Centra za mlade Alarm Pazin za trodnevno pješačenje ili Buzetske udruge mladih za dvodnevno pješačenje iz Buzeta odnosno na e-mail cmalarm.pazin@gmail.com za one koji kreću iz Pazina ili na telefonski broj 092/294-2670 za one koji kreću iz Buzeta.

Organizatori ističu da su svi dobrodošli na besplatni koncert, prvi Antifa festival, koji će se održati u subotu navečer s početkom u 21 sat. Nastupa legendarni pulski punk bend Fakofbolan, zatim Džastin Biberi, Arya i DJ Drug Riđan. Iako je za meteorološku prognozu do subote još prerano, posljednje projekcije vremena se poboljšavaju pa organizatori vjeruju da zabavu na Ćićariji neće pokvariti kiša.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater