Ski klub Istra

ISTARSKI PARTY ZA EKIPU NA TALIJANSKOM SKIJALIŠTU TARVISIO. Uz Šajetu za kraj skijaške sezone

Ove sezone odlučili smo se za Tarvisio jer nam je blizu, svega tri sata vožnje od Pule. Veseli nas što su nam se i ove godine priključili prijatelji iz Rijeke, Zagreba i Crikvenice. Osim iz Pule, došli su nam skijaši iz Raklja, Čabrunići, Belavići, Pusti, Bala, Rovinja, Labina, Rapca, Valdebeka, Medulina, Premanture. Manjadvorci, Marčane i Buja, kaže Maja Špadina iz Ski kluba Istra

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
Tarvisio

Tarvisio


Nakon pune dvije godine od posljednjeg organiziranog odlaska na skijanje, istarski skijaši su napokon ove sezone osjetili bijele padine Alpa pod pancericama. Sve od prosinca prošle godine pa do početka ožujka istarski skijaši obišli su uglavnom bliske destinacije poput one u Italiji i Sloveniji te Bosni i Hercegovini. Austrijska skijališta su ove sezone imala nešto rigoroznije anticovid mjere, što skijašima nije odgovaralo. Ne zbog te same rigoroznosti, već zbog skepse u pogledu treće doze cjepiva jer je za ulazak u Austriju bilo potrebno imati tu "booster" dozu ili dvije doze cjepiva i obvezan pcr test, što bi dodatno poskupjelo skijanje za nekoliko tisuća kuna. Zato se većina istarskih skijaša odlučila za Italiju i Sloveniju te Jahorinu u BiH.

Tarvisio

Prošlog vikenda održalo se, međutim, i završno skijanje za mnoge istarske skijaše. Predstavnici Medulina svoju su prezentaciju održali na talijanskom skijalištu Plan de Corones u južnom Tirolu, a članovi Ski kluba Istra i njihovi prijatelji odlučili su se za "zatvaranje sezone" u malom mjestu Tarvisiju, u susjednoj talijanskoj i Istri prijateljskoj regiji Friuli Venezia Giulia. Ondašnja regionalna turistička zajednica Promoturismo FVG već dugi niz godina odlično surađuje s Istarskom županijom, istarskim turističkim agencijama i skijaškim klubovima. Zato ne čudi što se na njihova skijališta zimi uputi na tisuće skijaša iz gotovo svakog istarskog mjesta i grada. Tako je bilo i ovog vikenda u Tarvisiju gdje su članovi Ski kluba Istra organizirali završno ovozimsko skijanje i tradicionalnu Istarsku feštu. Prije korone ta se fešta održavala u Sloveniji i u Austriji, a ove godine odluka je pala na Italiju.

Tarvisio

Dva prekrasna sunčana dana izmamila su istarske skijaše na padine oko brda Monte santo di Lussari na čijem je vrhu svećenički samostan i par kuća sa sobama za goste te dva restorana. Samo skijalište nema puno skijaških staza, svega tridesetak kilometara, no, sve su staze odlično pripremljene i prilagođene za svih.

- Ima dugih i kratkih, neke su zahtjevne, a neke su manje zahtjevne. Ima ih za svakoga. Ono što je dobro jest pozicija poligona za škole skijanja "Campi Duca D'Aosta" koji su cijeli dan na suncu i to je pogodno za djecu i početnike. Ima dovoljno tepihića i baby liftova pa naša djeca lako uče skijati, ispričala nam je pulska obitelj.

- Ove sezone smo se odlučili za Tarvisio jer nam je blizu, svega tri sata vožnje od Pule. Veseli nas što su nam se i ove godine priključili prijatelji iz Rijeke, Zagreba i Crikvenice. Osim iz Pule, došli su nam skijaši iz Raklja, Čabrunići, Belavići, Pusti, Bala, Rovinja, Labina, Rapca, Valdebeka, Medulina, Premanture. Manjadvorci, Marčane i Buja. Ima nas stotinjak. Ove smo godine izostavili finalnu utrku Kupa Istre u veleslalomu jer se u siječnju nije znalo hoće li mjere popustiti pa smo, zajedno s drugim istarskim klubovima koji organiziraju druge dvije utrke, odgodili sve za iduću sezonu, priča nam Maja Špadina iz Ski kluba Istra.

Kakva bi to Istarska fešta na snijegu bila, a da se ne organizira zabava uz glazbu te prezentacija Istre i istarskih turističkih destinacija.

Tarvisio

- Uz pomoć naših partnera, približili smo našim domaćinima Talijanima cijelu Istru, od Poreča, Rovinja, Novigrada, Labina do unutrašnjosti Istre, od Žminja do Savičente i Ližnjana, sve je bilo zastupljeno. Predstavili smo Medulinsku rivijeru, Pulu i sve ljepote najvećeg istarskog grada. Na kraju svega, odlično smo se zabavili na koncertu Dražena Turine Šajete koji je rekao da 'nikad dosad ni svirija na snigu', dodala je Špadina.

- Dragi ljudi volin vas, ali vas nikako ne moren kapiti. Kako se morete zabavljati tote na mrzlemu. Iman duge budante, debele kalzeti, škornje i ledin se. Niste normalni, munjeniji ste od onih "hokejaši" ki dolaze u Opatiju na ferije z jenim baštonon, a vi he imate dva. Kamo ste me doveli. Movimo se zasos, da nas njihov Kozlevac ne dojde zapriti, našalio se Šajeta i puna dva i pol sata, bez prestanka, do suza zabavio Istrijane i njihove goste u Tarvisiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater