ODALI POČAST

ISTARSKI ANTIFAŠISTI položili cvijeće na Titov grob


Antifašisti Fažane, Peroja, Vodnjana i Galižane proteklog su vikenda položili cvijeće na grob Josipa Broza Tita u Kući cvijeća u Beogradu. Izletnici okupljeni oko Udruge antifašista Fažana odali su počast najvećem Hrvatu, upisali se u knjigu žalosti, u Brozovom radnom kabinetu upisali se kao "Izaslanstvo", a ispred muzeja zapjevali pjesmu "Pioniri maleni".

U grupi iz Istre najmlađi je bio 30-godišnji član, a najstariji ima čak 90 godina! Tijekom posjeta antifašistima su navrle emocije i sjećanja - spomenimo i da se nekadašnji omladinac iz Fažane Floris Milohanović našao u muzeju pred posljednjom štafetom koja je nošena 1986. godine, a koju je upravo on pronio do broda "Podgorka".

U kompleksu na Dedinju bilo je i puno stranih posjetitelja koji su, prema riječima izletnika, bili ugodno iznenađeni da "domaći" i dalje u ovolikom broju i organizirano posjećuju Titovo počivalište i odaju mu počast toliko godina nakon svih proteklih nesretnih zbivanja. Nakon razgledavanja muzeja, Istrani su obišli i druge beogradske znamenitosti poput Kalemegdana, Skadarlije i centra grada.

Veliki je interes među istarskim antifašistima vladao za ovim dvodnevnim izletom. S obzirom na broj prijavljenih pokazalo se da je jedan autobus bio premali za sve zainteresirane pa u Udruzi antifašista Fažana, organizatora izleta, već razmišljaju da za slijedeći put osiguraju više vozila. (Z. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum