INVESTICIJA OD 7,5 MILIJUNA KUNA

DRŽAVNA IMOVINA ZA POTREBE DRŽAVNIH SLUŽBENIKA: ZA ISTARSKE POLICAJCE adaptirat će se 20 stanova u bivšem odmaralištu u Zagrebačkoj ulici u Rovinju


Najveći dio troškova, 50 posto, snosit će država, Grad Rovinj adaptaciju će sufinancirati s 35, a Županija s 15 posto. Očekuje se da će sve biti gotovo za godinu dana

Gradonačelnik Rovinja dr. Marko Paliaga i istarski župan Valter Flego potpisali su sporazum kojim se državnim službenicima, u ovom slučaju djelatnicima policije, u nekadašnjem prostoru odmarališta u Zagrebačkoj ulici koje godinama zjapi prazno i danas je potpuno devastirano, osiguravaju novi stanovi. Sporazum, o kojem se počelo pregovarati još lani, uključuje i Ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno potpis ministra Davora Božinovića. Potom slijedi izrada projektne dokumentacija, odnosno adaptacija i gradnja dvadesetak stanova za čuvare reda i zakona kako Rovinja, tako i ostalih djelatnika policije koji rade na području županije.

Kako doznajemo od gradonačelnika Paliage, Rovinj je prvi grad u Hrvatskoj koji je tražio i dobio suglasnost da se bivše odmaralište u vlasništvu države upotrijebi i koristi za potrebe državnih službenika, u ovom slučaju policije.

- Dvadesetak stanova u Zagrebačkoj dat će se na korištenje djelatnicima policije koji nemaju smještaj. Budući da je riječ o zgradi koja je danas u vlasništvu države, odlučeno je da 50 posto troškova projektne dokumentacije i adaptacije osigura država, 15 posto Županija, a preostalih 35 posto Grad Rovinj, kaže rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga, od kojeg doznajemo da je investicija vrijedna oko 7,5 milijuna kuna. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum