RAZGOVOR

Dr. Irena Hrstić, HDZ-ova kandidatkinja, o protukandidatima Miletiću i Feriću: "Želim pobijediti. SPREMNA SAM POSTATI PRVA ISTARSKA ŽUPANICA!"

Boris Miletić je inteligentna, obrazovana, životno školovana i socijalna osoba. Svi naši dosadašnji kontakti bili su profesionalni i pozitivno orijentirani. Danijela Ferića osobno ne poznajem pa ga ne mogu ni ocijeniti

| Autor: Robert FRANK
Irena Hrstić (Snimio Dejan Štifanić)

Irena Hrstić (Snimio Dejan Štifanić)


- Suprotstavljate se IDS-ovom kandidatu Borisu Miletiću, a tu je i Danijel Ferić iz SDP-a.

- Manje gledam na to da se nekome "suprostavljam", a puno više da nešto nudim svojim sugrađanima, proaktivnu razvojnu priču koja uključuje sve Istrijane. Ali ako me tako direktno pitate, odgovor je - da, želim pobijediti, spremna sam postati prva istarska županica. A vjerujem da je i Istra spremna za prvu ženu na čelu županije.

- Kakvima njih ocjenjujete? I Miletića i Ferića.

- Boris Miletić je inteligentna, obrazovana, životno školovana i socijalna osoba. Svi naši dosadašnji kontakti bili su profesionalni i pozitivno orijentirani. Danijela Ferića osobno ne poznajem pa ga ne mogu ni ocijeniti.

- Zašto bi glasači vama poklonili povjerenje? Sanja Radolović iz SDP-a "sanja" bolju Pulu, IDS obećava bolji život, a HDZ s vama...

- Sanjati je izvrsno, ali se iz sna treba i probuditi. Obećavati bolji život je izvrsno, ali treba jasno objasniti koji su preduvjeti nužni da se obećanje može ispuniti. Obećanja ne mogu biti samo u "cloudu" iliti oblaku. Moraju imati put realizacije i mislim da je to moja komparativna prednost. Pokazala sam da mogu iznijeti projekt, učiniti ga takvim da koristi imaju svi građani Istre. Ono što nudim je proaktivna Istra, kompetitivna i kooperativna, povezana Istra koja se razvija iznad prosjeka i koja uključuje sve građane. I nudim iskustvo kojim to mogu pretvoriti u stvarnost, u konkretne politike koje nose korist Istri.

- Miletić je gradonačelnik kontinuiteta, zna osvajati, a očito i zadržavati vlast. Jak političar. Ferić je beskrajno ambiciozan. Eto, i strastven je, mora mu se priznati. Koje su vaše prednosti pred njima?

- To da imam svježu perspektivu koja nije opterećena postojećim odnosima nego usmjerena na proaktivnu Istru u kojoj se bolje živi, razvija i radi, da imam iskustvo kako da ideje provedem u konkretne projekte, a to je ono što u konačnici donosi benefite za Istru... I ne ovisim ni o kome. Činjenica je da dolazim iz "naroda". Sve što sam do sada postigla u osobnom i poslovnom životu postigla sam vlastitim trudom. Na tom životnom putu prošla sam sve faze, od ničega do nečega. Studirala, školovala se, radila uz studij, nakon studija u dva navrata volontirajući radila u struci i čekala priliku za zapošljavanje. Naravno, cijelim putem uz podršku roditelja i obitelji.

Prvi dio razgovora pročitajte ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini