NOVI IZAZOVI

DIREKTOR HUT-a VELJKO OSTOJIĆ: I ove sezone ostvarit ćemo vrlo dobre rezultate, no važnije je kontinuirano ulagati u podizanje kvalitete i cjelokupne turističke ponude


Turizam traži vrlo ozbiljan, temeljit i predan strateški pristup i u tom smislu mu treba dati dodatne impulse. Neophodno je razmišljati i djelovati na svim razinama vodeći se dugoročnim ciljevima i željenim rezultatima, a ne samo na razini ovogodišnje ili sljedeće sezone, ističe direktor HUT-a Veljko Ostojić

Ugledni istarski turistički radnik Veljko Ostojić imenovan je na dužnost direktora novonastale Hrvatske udruge turizma (HUT) koja se od osnivanja u svibnju ove godine prometnula u najveću udrugu hrvatskog turističkog sektora. Veljko Ostojić bit će zadužen za operativno vođenje udruge, čiji je predsjednik još jedan ugledni turistički privrednik iz Istre - predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

Novi direktor HUT-a Veljko Ostojić, jedan od najiskusnijih i najpoznatijih istarskih i hrvatskih turističkih stručnjaka, iza sebe ima zavidnu profesionalnu i političku karijeru. Bio je zamjenik ministra turizma od 2000. do 2003. godine te ministar turizma u Vladi Zorana Milanovića od 2011. do 2013. godine. Poslovima u turizmu počeo se baviti 1985. godine u SOUR-u Istra Jadran Pula, a tamo je 1989. postao zamjenik glavnog direktora. Od 1991. godine bio je direktor poduzeća za turistički marketing Istra Adria Marketing. Godine 1995. imenovan je predsjednikom županijske turističke zajednice u Istri.

- Novo zaduženje je novi izazov u mojoj profesionalnoj karijeri. Nakon kratkog udaljavanja od turizma u kojemu sam proveo cijeli radni vijek, vraćam se staroj i jedinoj ljubavi. Sretan sam zbog toga, jer sam dobio priliku voditi udrugu koja bi trebala postati značajan igrač na hrvatskoj gospodarskoj sceni, a sve u cilju postavljanja turističkog sektora na mjesto koje mu pripada, rekao je Veljko Ostojić za naš list u povodu novog posla koji će obavljati. (Dubravko GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini