PRODUKT DOMAĆE PAMETI ŠIRI SE SVIJETOM

Digitalni ključ iz Istre otvara sva vrata u Dubaiju


Za desetak dana na tržište stiže digitalni ključ, aplikacija koja omogućava otvaranje vrata bilo kojeg objekta putem pametnih telefona. Namijenjena je prvenstveno privatnim iznajmljivačima, posebno onima koji imaju više smještajnih objekata na različitim lokacijama, pa je tradicionalni doček gostiju ponekad nemoguć. Uz pomoć aplikacije, gosti će moći ući u objekt bez prisustva vlasnika, u bilo koje doba dana. Proizvod je to koji je osmislio Dean Verbanac, odnosno tvrtka Intersoft Tehnologies čija se slična verzija već koristi u smještajnim jedinicama Arenaturista. Proizvod, kako je istaknuo Verbanac, štedi vrijeme i novac, i što je najbolje, njegovo je korištenje vrlo jednostavno i dostupno svakom. Troškovi prilagodbe s postojećim stanjem na smještajnim objektima su minimalni, ugradnja ne zahtijeva čak ni osnovno informatičko znanje.

Laka prilagodba

- Cijela je priča zapravo vrlo jednostavna. Mali uređaj se postavi na postojeće brave, odnosno na cilindar koji putem aplikacije "komunicira" s mobitelom. Putem aplikacije koja se skine, dobivaju se potrebni podaci za otključavanje, pojašnjava Verbanac, dodajući da je aplikacija prilagođena svim vrstama mobilnih uređaja. Također, istaknuo je, na objektima se ne moraju mijenjati ni vrata ni brave, već se uređaj može postaviti na već postojeće. Troškovi su stoga minimalni, veli Verbanac. Cijena uspostave takvog načina otključavanja objekata, po sistemu "ključ u ruke", dakle s PDV-om, iznosi 2.099 kuna. Za tvrtke je taj iznos manji za 25 posto, a postoji i popust na količinu.

- Montaža uređaja i primjena cijelog sustava je također vrlo jednostavna. Mi pošaljemo paket, vlasnik objekta dobije instrukcije i uređaj te doslovce odvidavanjem jedne vide na cilindru stvar je gotova, kaže nam Verbanac, napomenuvši da naravno imaju tehničku podršku za sve one koji se možda neće snaći u postavljanju.

Ideja za proizvod, u mladom je Puljaninu tinjala od 2014. godine kada ju je, zajedno sa svojim suradnicima počeli razvijati. (Nera SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of