TUĐIM NOVCEM PO PLANETI

BENCHMARKING A LA MEDULIN: Pročitajte što piše u izvještajima sa svjetskih putovanja "stjecanja iskustva" na kojima su bili članovi Medulinskog Turističkog vijeća. PA TO JE NA RAZINI OSNOVNE ŠKOLE!

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Havana i Medulin - sličnost "očigledna"

Havana i Medulin - sličnost "očigledna"


Kako je pisao Glas Istre, 15-ak ljudi iz Turističkog vijeća Turističke zajednice Općine Medulin u ovom je trenutku na ekskurziji u Dubaiju, jednoj od najskupljih svjetskih destinacija. Tamo su da bi stjecali iskustva i ta iskustva prenijeli u Medulin (takozvani benchmarking) - službeno je objašnjenje. Ovo im nije prvo takvo putovanje, o trošku Medulinaca bili su i na Kubi, u Kambodži i slično.

No dok tvrdnja da u takve destinacije, neusporedive s Medulinom, idu s ciljem stjecanja iskustva koje će dobro doći i u Medulinu, već sama po sebi zvuči besmisleno, posebno to dolazi do izražaja kad se pročitaju izvještaji s nekih od putovanja.

Primjerice, pojašnjenje o tome što su 2018. godine radili u Indoneziji nalikuje dnevničkim zapisima pučkoškolaca. Nigdje ništa konkretno. Osim indonezije prenosimo i zapise iz Tajlanda i Kube.

Indonezija 2018.

"Boravak u ovoj dalekoj destinaciji donio je nove spoznaje o funkcioniranju turizma. Prije svega, uslužnost i nevjerojatna ljubaznost osoblja donijele su nam spoznaju o velikom nedostatku te karakteristike na našem području. Sam boravak u mjestu Nusa Dui bio je potpuno novi pristup turizmu. Red i izvrsno održavanje okoliša kao i besprijekorna čistoća uveliko doprinose stalnom rastu potražnje za ovom destinacijom", piše u pojašnjenju vezano uz putovanje u Indoneziju.

Tajland 2015.

Put podijeljen na tri dijela, prvi Pattaya kao turističko središte s najbolje organiziranom zabavom i vanpansionskom potrošnjom u zemlji. U drugom dijelu putovanja posjetili su Koh Samui sa snažno razvijenim balnearnim turizmom, a treći dio je Bangkok, višemilijunski grad, brojnih atraktivnosti i tranzitnog karaktera. Cilj navedenog putovanja je bio upoznavanje s novim i drugačijim načinom pristupa i organizaciji turizma.

Kuba 2016.

Dva dijela putovanja; Havana i turistički najrazvijenija destinacija Varadero. Havana je uključivala svaki dan posjet jednoj od atrakcija poput: Stare Havane, vožnje old timerima, Vinales, Pinar del Rio, Hotel Nacional, tvornica ruma i Cabaret Tropicana.

U drugom dijelu putovanja grupa se u gradu Varadero, kroz osmodnevni boravak, upoznala s načinom rada all inclusive visoke kategorije kao i s ostalom turističkom ponudom koju nudi Kuba kao destinacija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater