casa rosina

16. izdanje Arte in situ u Vodnjanu: Sudjeluju umjetnici iz sedam zemalja

| Autor: Glas Istre
14. izdanje Arte in situ  (Arhiva Glasa Istre)

14. izdanje Arte in situ (Arhiva Glasa Istre)


U casi Rosina (ul. San Rocco 48b) u Vodnjanu, u četvrtak 30. svibnja s početkom u 19 sati održat će se ovogodišnja izložba Arte in situ.

Arte in situ likovna je kolonija koja se već šesnaestu godinu održava u Vodnjanu. Organizatori kolonije su umjetnici Solidea Guerra i Boris Roce. Guerra, keramičarka, skulptorica i slikarica, svake godine poziva umjetnike iz različitih zemalja u svoj rodni grad, Vodnjan, da tu žive i stvaraju svoja umjetnička djela. Umjetnici borave 7-14 dana u Vodnjanu, stvaraju svoja umjetnička djela te ih na kraju kolonije prezentiraju publici na završnoj izložbi.

Tema simpozija je slobodna kao i tehnika. Umjetnici za svoje radove traže inspiraciju u ljepotama Vodnjana, a zauzvrat budu obogaćeni tim istim ljepotama grada, koje kasnije izražavaju kroz svoje radove.

Na ovogodišnjoj koloniji sudjelovati će umjetnici iz sedam zemalja: Ivana Petan (Slovenija), Nizam Onal (Turska), Merima Fetahović (Srbija), Cristian Vigliarolo (Italija), Lauren Moreira (Italija), Emanuele Bertossi (Italija), Nikola Nenadić (Hrvatska), Petar Đakulović (Hrvatska), Thatree Muangkaew (Tajland), Mohamed Abdelhady (Egipat), Aysenur Ceren Asmaz (Turska), Solidea Guerra (Hrvatska/Velika Britanija) i Boris Roce (Hrvatska).

U samim počecima simpozija naglasak je bio na keramici ali kroz godine, kako je simpozij rastao, proširio se i na druge umjetnosti te je simpozij prerastao u multimedijalni simpozij gdje se svaki autor prikazuje kroz svoje izražajno sredstvo i vlastiti umjetnički jezik.

U 16 godina izdanja kroz ovu umjetničku koloniju prošlo je gotovo dvjesto umjetnika iz raznih zemalja te raznih stilova, godišta i umjetničkih rukopisa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter