tradicija duga 25 godina

FOTOGALERIJA / Maturanti pulske Medicinske škole donirali brašno Crvenom križu

| Autor: Zoran Oljača / Glas Istre


Učenici srednje Medicinske škole iz Pule nastavili su svoju tradiciju dugu 25 godina te su dan uoči Norijade pulskom Crvenom križu donirali brašno. Ukupno su sakupili 150 kilograma brašna čime se kilaža tijekom godina popela na gotovo 4 tone.

- Učenik sam petog razreda smjera medicinska sestra - tehničar. Ovom donacijom nastavljamo tradiciju naše škole jer smatramo da se hrana ne baca već donira potrebitima. Mi bi htjeli da se na nas i drugi ugledaju te da se na Norijadi ne gađaju hranom, kaže nam Patrik i dodaje da još uvijek ne zna što će nakon školovanja, prvo će odraditi sezonu.

- Ovo je još jedna hvalevrijedna inicijativa koja nam dolazi od mladih. Na taj način želimo senzibilizirati mlade da ne bacaju hranu već da je doniraju. Upravo će naši volonteri to odraditi. Pakete ćemo razdijeliti po našim prostorima i donirati onima kojima je hrana potrebna, rekla je ravnateljica Crvog križa Pula Jasna Vekić.

- Pulski Crveni križ netom je zavrio s brojnim aktivnostima tijekom obilježavanja tjedna Crvenog križa. Jedna od njih jest posjet učenika osnovne škole "Mate Demarin" iz Medulina, škole "Šijana" i Medicinske škole koji su se imali prilke upoznati se sa našim djelatnostima, ali i naučiti osnovne radnje vezane za prvu pomoć. Tu je bilo i slaganje paketa humanitarne pomoći u kojima su hrana i higijenske potrepštine, zaključila je Vekić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater