"Papirnati eko šik"

FOTOGALERIJA / U novigradskom Centru za manifestacije i kulturu održane zanimljiva izložba i modna revija

| Autor: Zvonimir Guzić


U novigradskom Centru za manifestacije i kulturu (CMIK) povodom Dana planeta Zemlje održane su izložba i modna revija pod nazivom "Papirnati eko šik" autorice Giuliane Benjak.

Neobične haljine, šeširi i drugi papirnati odjevni predmeti, mali i veliki modeli, manekenke i maneken koji su nosili odjevne predmete od papira u punom su sjaju zasjali na pozornici. Publika je gotovo sat vremena uživala u elegantnoj šetnji modnom pistom čak osamnaest modela od čega četiri velike i trinaest malih manekenki i jednog mladog manekena gentlemena.

Ova ekološki osviještena priča, koja reciklira odbačeni papir i od njega stvara novu vrijednost, jednu pravu malu umjetnost, idealno se uklopila na Dan planeta Zemlje. U maštovitoj kućnoj radionici Giuliane Beljak nastalo je bezbroj različitih kreativnih uradaka, u kojima su njezini sugrađani već imali prilike uživati na brojnim izložbama, prodajnim sajmovima i drugim sličnim prigodama.

"Nijedan materijal nije otpad ako postoji volja i želja da ga se spasi od njegove sudbine i da se otpad pretvori u umjetnost", inspirativno je razmišljanje autorice Beljak.

Tako je i ona papir pretvorila u pravu modnu reviju i malu izložbu ostalih rukotvorina koje su posjetitelji mogli razgledati na ulazu u dvoranu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum