petrinjski ultramaratonac

Branko Šubić stigao u posjet umaškom gradonačelniku

| Autor: Zvonimir Guzić
(Foto: Grad Umag)

(Foto: Grad Umag)


Povodom 4. Etapnog ultramaratona "Savudrija – Petrinja 2024" u okviru četvrte akcije "Branko Šubić za branitelje" pod motom "Da se ne zaboravi", gradonačelnik Umaga Vili Bassanese ugostio je petrinjskog ultramaratonca Branka Šubića koji će u sedam dana pretrčati preko 300 kilometara.

Maraton bi krenuo 31. srpnja iz Savudrije, a planirani završetak je 6. kolovoza u Petrinji tako da bi se u sklopu akcije obuhvatilo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, Dan branitelja Grada Petrinje i Dan oslobođenja Grada Petrinje.

Dnevni prosjek dionica je 43 kilometra, a najduža će iznositi preko 51 kilometar.

Dosad je Branko Šubić uspješno odradio tri etapna ultramaratona uvijek s ciljem u Petrinji, a prethodnih godina kretao je iz Vukovara, Knina i Dubrovnika. Nakon krajnjeg juga i istoka, ove godine start će biti na krajnjem zapadu Hrvatske.

"Kao i na prethodnim akcijama, želja mi je u mjestima kroz koja prolazim posjetiti spomenike poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te se pokloniti i zapaliti svijeće za one koji su dali svoje živote za Hrvatsku", izjavio je Šubić.

Osim višednevnih etapnih ultramaratona, Šubić je odradio i nekoliko jednodnevnih akcija među kojima i maraton "Ilok - Vukovar" 2022. godine za Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i otkrivanja spomenika Kati Šoljić - Ruži Hrvatskoj, majci četvorice branitelja koji su nesebično položili živote za obranu grada i voljene im domovine u gradu Vukovaru.

Gradonačelnik Bassanese je Branku Šubiću zaželio sreću na putu u okviru ove hvalevrijedne četvrte akcije iz projekta "Branko Šubić za branitelje" te izrazio ponos što ista kreće upravo iz Umaga, s najzapadnije točke RH, rta Savudrija.


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum