O Istri u Klagenfurtu

Veliki interes posjetitelja za istarsku ponudu na najpoznatijem austrijskom proljetnom sajmu posvećenom slobodnom vremenu

| Autor: Glas Istre
(Foto: TZ Istarske županije)

(Foto: TZ Istarske županije)


Na najpopularnijem proljetnom sajmu u regiji Alpe-Jadran, sajmu slobodnog vremena Freizeitmesse Klagenfurt 2024, održanom proteklog vikenda, prvi put je svoj veliki nastup imala i Istra, čiji je nastup koordinirala i provela Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s partnerima.

Na štandu veličine stotinjak kvadrata suizlagači su bili TZ Istre i Središnje Istre, zatim turistički klasteri Južne Istre i Sjeverozapadne Istre, Labinštine, Poreštine i TZG Rovinja, koji su posjetiteljima dijelili svoje promotivne materijale.

(Foto: TZ Istarske županije)(Foto: TZ Istarske županije)

Uz brošure, promovirali su se i lokalni proizvodi poput vina, ekstra djevičanskog maslinovog ulja, sireva, suhomesnatih proizvoda, istarskih slastica i sličnih delicija.

Trodnevni sajam slobodnog vremena, gdje su posjetitelji mogli istražiti i isprobati sve na temu odmora i razonode, automobila i motocikala te vina, privukao je više od 40.000 znatiželjnika koji su na površini od 45.000 četvornih metara izložbenog prostora imali priliku posjetiti 450 izlagača.

(Foto: TZ Istarske županije)(Foto: TZ Istarske županije)

Tijekom Sajma, štand Istre bio je jako dobro posjećen, što veseli organizatore budući da regija Alpe - Jadran predstavlja jedno od ključnih emitivnih tržišta za Poluotok.

Pored redovne trodnevne prezentacije, posljednjeg dana sajma Istra je bila i gost razgovora uživo koji se održao na velikoj pozornici pred sajamskom publikom, a kojeg su popratili i novinari, kada su prezentirane posebnosti Istre, što je dodatno doprinijelo vizibilnosti regije.

(Foto: TZ Istarske županije)(Foto: TZ Istarske županije)

Istarski turizam je vrlo raznolik i oslanja se na različite tržišne segmente, a austrijsko tržište svakako igra važnu ulogu u našem turizmu budući da se po broju ostvarenih noćenja i dolazaka nalazi na visokom drugom mjestu.

- Austrijski turisti općenito su poznati po svojoj sklonosti putovanjima i aktivnom stilu života te posebno cijene aktivni i kulturni turizam, kvalitetan smještaj i dobru hranu, vrlo često putuju, tako da Istra predstavlja idealnu destinaciju za njihova česta putovanja i produžene vikende - posebice u periodu pred i posezone, rekla je Cristina Vojić Krajcar iz TZ-a Istarske županije.

(Foto: TZ Istarske županije)(Foto: TZ Istarske županije)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum