"VOLIM RUKOMET - IGRAM RUKOMET"

Učenici nižih razreda labinskih škola učili osnovne vještine rukometa

| Autor: Branko Biočić
(Foto: Labinska škola rukometa)

(Foto: Labinska škola rukometa)


U organizaciji Labinske škole rukometa u Sportskom centru Franko Mileta ponovno je nakon nekoliko godina pauze održana 14. po redu manifestacija "Volim rukomet - igram rukomet" u kojoj su sudjelovali učenici od 1. do 4. razreda dviju labinskih osnovnih škola (Ivo Lola Ribar i Matija Vlačić), sa svojim područnim školama Vinež, Kature i Rabac.

Glavni ciljevi manifestacije su: popularizirati rukomet i sport općenito, ukazati najmlađima na važnost bavljenja tjelesnim aktivnostima, poticati motivaciju za bavljenje sportom, stvarati uljuđene navijačke navike prihvaćanjem pozitivno odabranih sportskih i ljudskih uzora te približiti djeci rukomet kao sport s dugom tradicijom u Labinu.

(Foto: Labinska škola rukometa)(Foto: Labinska škola rukometa)

Prateći ciljeve, manifestacija je osmišljena na način da se učenici podijele u četiri tima (crveni, plavi, zeleni i žuti), nevažno iz koje su škole članovi pojedinog tima. Prema tome, jedan tim čine djevojčice i dječaci iz različite škole, a sve s ciljem da se u prvi plan stavi igra, a ne rivalstvo među školama.

Timovi su se natjecali u dinamičnim igrama, osmišljene su razne štafetne igre s raznim  pomagalima, zatim "mini rukomet" te igra iznenađenja, igra različitih cikličkih kretanja i gađanja loptom u zadani cilj iz kretanja. Cilj je popularizirati rukomet kao sport te ukazati na važnost bavljenja tjelesnim i sportskim aktivnostima.

Ove godine manifestacija se organizira pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za šport u sklopu projekta škole rukometa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater