RASKOŠNIJE NEGO INAČE

Najavljen bogat program za Uskrs u Poreču

| Autor: Glas Istre
Loris Peršurić, Tatjana Gulić Pisarević i Nenad Velenik

Loris Peršurić, Tatjana Gulić Pisarević i Nenad Velenik


Gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice Nenad Velenik predstavili su program koji će se u tom gradu odvijati za Uskrs.

Press konferenciji nazočila je i Tatjana Gulić Pisarević, ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, koja se ove godine prvi puta priključila u osmišljavanje programa za Uskrs.

Program će se odvijati od petka 7. travnja do ponedjeljka 10. travnja na prigodno uređenom Trgu slobode uz uskršnji foto point, zabavu za djecu i bogatu ponudu istarskih delicija.

U petak, subotu i ponedjeljak, na Sajmu tradicionalnih istarskih proizvoda, svoje proizvode izložit će 15-ak izlagača koji će nuditi med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, povrće, proizvode od konoplje i lavande, prirodnu kozmetiku, suhomesnate proizvode, različite vrste brašna, proizvode od goji bobica, vino, rakije i voćne prerađevine.

U subotu od 10 do 13 sati odvijat će se program namijenjen najmlađima. Bit će tu oslikavanje lica (face painting), kreativna uskršnja radionica, a ove godine prvi put i zabavne igre s animatorom.

Isti dan od 10 do 12 sati učenici i mentori Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča pripremit će Slatko uskrsno jutro. Posjetitelji će moći besplatno degustirati tradicionalne sstarske delicije kao što su neizostavne pince, povetice, fritule, a bit će tu i fontana od čokolade te druga slatka iznenađenja.

Gastronomska ponuda bazirat će se na namirnicama tipičnim za ovo doba godine. Građani i posjetitelji moći će kušati kvalitetnu hranu s naglaskom na istarske namirnice kao što su bakalar na kruhu, brusketa s inćunima, burger sa špaletom i rukolom, burger s fritajom i šparogama, špaleta u vinu.

Glazbeni program je rezerviran za subotu i nedjelju. U subotu posjetitelje će zabavljati Rezime Acou-stic Trio i Duo Discover i to od 10 do 17 sati, dok u nedjelju od 11 do 13 sati nastupit će Limena glazba KUD-a Matka Laginje iz Sv. Lovreča.

U nedjelju, u 11 sati, na Trgu slobode poslužit će se sada već tradicionalni domjenak za građane i goste – fritaja sa šparugama i špaletom uz čašu vina te obojene pisanice.

"Pred nama je Uskrs koji u našem gradu tradicionalno predstavlja početak glavne turističke sezone. Upravo zato, drago mi je da je naš TZ, u suorganizaciji s Gradom i Turističko ugostiteljskom školom Anton Štifanić, odlučio organizirati ovako bogatu i raznoliku proslavu Uskrsa, i to tijekom cijelog produženog vikenda. Pozivam sugrađane i goste da nam se pridruže u Poreču", rekao je Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča, čestitavši svima Uskrs.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini