JEDNA OD NAJVAŽNIJIH LISTA

FOTO / U Istri se nalazi najtraženiji kamp u Europi prošle godine

| Autor: Duška PALIBRK
Camping Park Umag

Camping Park Umag


Hrvatska je prošle godine briljirala s pet kampova među deset najtraženijih u Europi, a među stotinu najtraženijih prvi put se na prvom mjestu našao jedan kamp iz Hrvatske, konkretno iz Istre - Camping Park u Umagu porečke kompanije Plave Lagune, koji je godinu prije u potražnji zauzeo 34. mjesto.

Camping Park UmagCamping Park Umag

Naime, nova godina nije ni počela, a na ADAC-ovom Camping portalu Pincamp već je objavljena vrlo zanimljiva analiza o potražnji za europskim kampovima tijekom protekle 2022. Među deset najtraženijih kampova Europe, prema ADAC Pincampu, još su četiri kampa iz Hrvatske i to na četvrtom mjestu Holiday Resort u Zatonu Turisthotela iz Zadra (prošle godine 6.), Camping Bijela Uvala u Funtani, također Plave Lagune, na šestom mjestu (prošle godine 36.), Camping Aminess Maravea Resort u Novigradu na osmom mjestu (prošle godine 4.) i Camping Omišalj na Krku na desetom mjestu (prošle godine 3.).

Camping Park UmagCamping Park Umag

Dobre su to vijesti za sve one koji će se za koji dan naći na kamping sajmu CMT u Stuttgartu. ADAC svake godine objavljuje analizu za potražnjom u kamping sektoru pod nazivom "Top 100 najtraženijih kampova u Europi". Analiziraju se posjeti i pozivi za knjiženje rezervacija, počevši od najmanje pet poziva od siječnja do prosinca, pa prema više poziva s prosječnom procjenom kvalitete od "dobar" do "bolji". Na potražnju za rezervacijama utjecali su različiti faktori, kao na primjer destinacija, datum putovanja i raspoloživost smještajnih kapaciteta, pojašnjava nam Jerko Sladoljev iz Top campinga u Poreču.

Camping Park UmagCamping Park Umag

- Ovako dobrom tržišnom pozicioniranju pridonijela je prije svega snažnija promotivna aktivnost kampova, no više od toga i ulaganja u kvalitetu proizvoda, jer svi ovi kampovi spadaju u sam vrh ADAC-ovog vrednovanja s atributom Superplatz. Nadajmo se da će ih takva potražnja pratiti i u narednoj sezoni, tim više jer i u ovoj tržišnoj analizi Istra prednjači s tri kampa, od kojih je jedan u "špici" potražnje, kaže Sladoljev.

Camping Park UmagCamping Park Umag

Camping Park UmagCamping Park Umag

Camping Park UmagCamping Park Umag

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini